Un sfert de milion de mașini, oprite din circulație. Defecțiunea periculoasă descoperită

Un sfert de milion de mașini, oprite din circulație. Defecțiunea periculoasă descoperită . Sursă foto: Pixabay

Mercedes recheamă un sfert de milion de mașini în service deoarece a fost descoperită o defecţiune tehnică periculoasă, anunţă un purtător de cuvânt al producătorului auto german.

Mercedes - Benz a rechemat aproximativ 250.000 de vehicule în întreaga lume. Numai în Germania, este posibil să fie afectate peste 37.000 de vehicule. Mercedes spune că sunt anumite siguranțe care nu îndeplinesc cerințele. Lucru care poate duce la probleme cu motorul și un potențial pericol.

Mercedes recheamă un sfert de milion de mașini

Ca măsură de precauție, anumite părți ale vehiculelor afectate vor fi înlocuite, a spus purtătorul de cuvânt al Mercedes. Lucrările de reparație vor fi gratuite și vor dura câteva ore, a spus el. Aceasta este a doua retragere în 14 zile pentru compania auto din Stuttgart. Mercedes a trebuit să cheme 75.000 de vehicule săptămâna trecută.

Acest lucru ar putea cauza defectarea motorului, avertizează Autoritatea Federală Germană de Transport Auto. Nici un risc de incendiu nu poate fi exclus. În acest sens, Autoritatea Federală de Transport Auto din Germania avertizează:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Întreruperea contactului sau creșterea rezistenței de contact la siguranța de 80 A poate duce la defecțiunea motorului sau la deteriorarea funcțiilor de reținere și a grupului de instrumente. Nu poate fi exclus riscul de incendiu”

Mașinile  trebuie să ajungă de urgenţă în service

De data aceasta este vorba despre mult mai multe mașini de la Mercedes. În total, aproape 250.000 de vehicule trebuie returnate la ateliere pentru a putea fi corectate erorile. Potrivit unui purtător de cuvânt al Mercedes, reparația ar trebui să dureze între două și cinci ore și jumătate și să fie gratuită pentru clienți.

Auto, Mașină Antică, Mercedes, Clasic

Încă nu este clar când producătorul auto va informa șoferii afectați; în prezent, chestiunea este încă în curs de investigare.

Modele de Mercedes care sunt afectate:

Potrivit Autorității Federale pentru Autovehicule din Germania, modelele AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class și SL sunt afectate. Toate vehiculele au fost construite în 2023. De asemenea, au fost listate în baza de date a Autorității Federale de Transport Auto din Germania ( KBA).

În comunicat se mai rată că pentru a rezolva problema, piesele afectate vor fi înlocuite gratuit. Iar timpii de reparație ar putea dura câteva ore, scrie dataconomy.com.