Evenimentul Zilei > Social > Memoriile unei dive. Anjelica Huston povestește cum a devenit la 20 de ani iubita lui Jack Nicholson
Memoriile unei dive. Anjelica Huston povestește cum a devenit la 20 de ani iubita lui Jack Nicholson

Memoriile unei dive. Anjelica Huston povestește cum a devenit la 20 de ani iubita lui Jack Nicholson

Cartea în care Anjelica Huston își rememorează viața se numește “O poveste spusă târziu”. Primul volum a apărut în Statele Unite. Cartea relevă detaliile unei copilării magice și pline de privilegii, dar în același timp săracă în iubire.

Această carte spune cine sunt eu, își începe mărturisirea vedeta. „Cineva care a existat cu mult înainte de vârsta de 20 de ani când am ajuns logodnica lui Jack Nicholson”. Actrița mărturisește că i-a plăcut să fie iubita acestuia, dar că ea este mai mult decât atât.
Și nu este doar suma personajelor sale din filme printre care se numără Onoarea familiei Prizzi (1985) sau Familia Adams (1991).

Povestea devenirii ei începe așadar în pădurile Irlandei, acolo unde Anjelica a crescut, împreună cu mama și fratele său.
Anjelica Huston a fost și este o forță a naturii, scrie cotidianul El Pais. Cu siguranță această forță este moștenită în parte de la tatăl ei, regizorul John Huston și de la unchiul său, Walter Huston. Din filmografia tatălui său fac parte peliculele Comoare din Sierra Madre (1948), Șoimul maltez (1941), Moby Dick (1956) și Regina africană (1951).  

„Tata era un om mare, nu doar în sensul caracterului său, ci și fizic. Avea mâini mari, picioare mari, penis mare. Era foarte bine dotat, cum spun eu”, scrie actrița.

Ea adaugă că deși a avut o copilărie magică și plină de privilegii, afecțiunea i-a lipsit. Mama era rece, iar tatăl era mai mereu absent.
Actrița mai spune că figura mamei sale care a stat mereu în umbra tatălui, i-a influențat mai tîrziu relațiile cu bărbații din viața ei.
La 17 ani povestește și-a pierdut și mama și virginitatea. Mama sa, balerină de origine italiană, a fost a patra soție a celebrului regizor John Huston și avea 18 ani atunci când s-a căsătorit cu acesta care avea 40 de ani.

Actrița admite că moartea soțului ei , sculptorul Robert Graham Mexic , în 2008, după 16 de ani de căsătorie, a fost motivul pentru care a începe să scrie. "Într-o anumită măsură, suntem tot timpul singuri, chiar dacă trăim cu iluzia că nu suntem. Singurătatea m-a făcut femeia de succes care sunt acum. Ceva care nu este ușor pentru nimeni, nici pentru mine. Singurătatea m-a ajutat atunci când mama, tatăl și soțul meu au murit”, consideră actrița.

Volumul al doilea al memeoriilor este dedicat relației cu Jack Nicholson de care s-a despărțit după o relație îndelungată în urma anunțului publică acesta urma să aibă un copil cu o altă femeie.