Memoriile cetății. Timișorenii descoperă la ei în cartier ce-i face unici I GALERIE FOTO

Memoriile cetății. Timișorenii descoperă la ei în cartier ce-i face unici I GALERIE FOTO

10 locații, 10 zile, 100 de ani de istorie. Memoriile Cetății este un prim proiect pe Asociația Timișoara 2021 îl aduce în cartierele orașului.

De patru zile, cartierele Timișoarei vibrează sub jocuri de culoare și lumină. Cele zece instalații arhitecturale montate în cadrul proiectului Memoriile cetății – module cilindrice, câte două în fiecare loc - au devenit puncte de interes pentru locuitorii zonelor care le găzduiesc, dar și pentru trecători.

A avut loc un concert rock în stația de tramvai, un spectacol de teatru - în spatele stației de troleibuz, s-a deschis o bibliotecă de carte contemporană. Acestea sunt doar o parte din activitățile petrecute în aceste zile în diferite colțuri ale orașului care în anul 2021 va fi capitală culturală europeană.

Unul dintre modulele cele mai atractive pentru public este cel de pe strada Mărășești, acolo unde artistul Sorina Vazelina a provocat trecătorii să transforme matematica în pictură și să dea viață unui mozaic care reprezintă o imagine-simbol pentru istoria Timișoarei. Pe măsură ce trecătorii vor interveni pe modul, pictura va prinde contur.

”Săptămâna continuă cu zeci de activități pregătite de artiști și de asociațiile care au adoptat module în cartiere. Campionii României la rugby, Timișoara Saracens, vor avea un antrenament cu public chiar în Piața Soarelui, iar fotbaliștii lui ASU Politehnica vor juca tenis cu piciorul cu trecătorii din zona Calea Lipovei. Cei mici vor avea parte de spectacole de teatru pentru copii, iar pentru cei mari vor exista spectacole de teatru pentru un singur spectator, teatru cu umbre chinezești și teatru-improvizație. Spectacolele de jonglerii cu foc, concertele și atelierele de lucru vor diversifica în aceste zile paleta de activități din cartiere. Săptămâna se va încheia cu un maraton pe două roți, organizat împreună cu cei de la Verde pentru biciclete și care va reprezenta și ultima pedalare oficială din acest an. Va fi un tur care va atinge toate cele zece locuri în care sunt amplasate modulele, tur în care bicicliștii vor întâlni și vor interacționa atât cu artiștii care au realizat lucrările din cartiere, cât și cu membrii organizațiilor care au adoptat câte un modul”, transmit oficialii Asociației Timișoara 20121.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News