Evenimentul Zilei > Social > Memoria EVZ. La câteva ore după ce Ștefan Augustin- Doinaș a murit, soția sa s-a sinucis!
Memoria EVZ. La câteva ore după ce Ștefan Augustin- Doinaș a murit, soția sa s-a sinucis!

Memoria EVZ. La câteva ore după ce Ștefan Augustin- Doinaș a murit, soția sa s-a sinucis!

Scriitorul Ștefan Augustin –Doinaș, autorul celebrului poem „Mistrețul cu colți de argint”, murit, în urma unui infarct, pe 25 mai 2002.

După numai câteva ore de la aflarea tragicei vești, soția sa, Irinel Liciu, fostă prim-balerină a operei Române, și-a capăt zilelor, după ce a înghițit un pumn de medicamente. Vecinii cuplului de artiști au declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că Irinel Liciu le spusese, după ce aflase că soțul ei este grav bolnav, că nu va putea suporta dispariția acestuia. „Când Ștefan o să moară, mă duc după el. Nu pot să trăiesc fără soțul meu! Mă voi sinucide!”, și-a anunțat moartea Irinel Liciu.

INFO

Ștefan Augustin-Doinaș s-a născut 26 aprilie 1922 și a fost unul dintre cei mai importanți scriitori din ultima jumătate a secolului trecut. Irinel Liciu, născută pe 22 februarie 1928 la Cluj, a fost considerată cea mai mare balerină a României.

CV

Daniel Neamu, autorul articolului, a fost reporter special al EVZ pe timpul când ziarul era condus de Cornel Nistorescu. El a părăsit presa în urmă cu mai mulți ani.