Membrii trupei Bi-2, critici ai războiului din Ucraina, vor să devină cetățeni ai Republicii Moldova

Membrii trupei Bi-2, critici ai războiului din Ucraina, vor să devină cetățeni ai Republicii Moldova Sursa foto: Trupa - B2/ Facebook

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Despre asta a anunțat șeful Cabinetului președintei Republicii Moldova, Adrian Băluțel, pe canalul său de Telegram.

Trupa Bi-2 persecutată pentru poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei

„Țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere. Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul Europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Republica Moldova”, a scris Adrian Băluțel.

Potrivit consilierului Președintei Maia Sandu, dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Bi-2/ Facebook

Bi-2 este una dintre cele mai de succes trupe de rock de limbă rusă

„În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice.”, a mai scris Adrian Băluțel.

Bi-2 este una dintre cele mai de succes trupe de rock de limbă rusă, formată în 1988 și este cunoscută pentru condamnarea invaziei Rusiei în Ucraina. Igor Bortnik, solistul principal al trupei, a fost denumit de autoritățile ruse „agent străin” după ce l-a criticat președintele rus, Vladimir Putin, online. Trupa și-a atras, astfel, acuzații de susținere a terorismului, din partea Kremlinului, scrie adevarul.ro.

Grupul este alcătuit din șapte membri, unii având cetățenie israeliană și australiană, pe lângă cea rusă, conform Human Rights Watch.

În luna martie a anului trecut, membrii trupei rock au susținut un concert la Chișinău. Concertul a făcut parte dintr-un turneu mondial B-2 în susținerea noului album „Алиллуйя”. Concertul a avut loc în complexul Chișinău Arena.