Evenimentul ZileiPoliticaMeleșcanu nu se lasă. După ALDE, urmează un nou partid

Meleșcanu nu se lasă. După ALDE, urmează un nou partid

Meleșcanu nu se lasă. După ALDE, urmează un nou partid
Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, ar putea prelua partidul Forța Națională, grupare lansată de deputatul Remus Borza în zilele moțiunii de cenzură. Deși informația nu a fost confirmată oficial, mai multe surse politice îl dau pe șeful Senatoului drept noul președinte interimar al formațiunii.

Alături de Meleșcanu, în conducerea Forței Naționale se va mai afla și deputatul Grațiela Gavrilescu, care a fost exclusă din ALDE deoarece nu dorită să renunțe la portofoliul ministerial pe care l-a deținut în Guvernul Dăncilă. În noul partid nu se vor regăsi, însă, Remus Borza și Marian Cucșa, parlamentarii în jurul cărora s-a constituit, inițial. Teodor Meleșcanu și alți câțiva parlamentari care s-au retras din ALDE au aderat la platforma lui Borza în urmă cu o lună, pe 18 octombrie.

Forța Națională este o formațiune satelit, la care au aderat câțiva parlamentari neafiliați și care își va declara susținerea penru Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. De altfel, aceasta a fost lansată pentru a susține Guvernul PSD, în Parlament, la moțiunea de cenzură.


Accesează: