Megalodonul se întoarce? Semnul îngrozitor lăsat de o mușcătură pe un rechin alb stârnește frica oamenilor

Megalodonul se întoarce? Semnul îngrozitor lăsat de o mușcătură pe un rechin alb stârnește frica oamenilorSursă: Pixabay

Un scafandru a văzut un rechin alb înotând în largul Insulei Guadalupe din Mexic care avea o mușcătură îngrozitoare pe spate, stârnind astfel speculații că ar fi putut proveni de la un Megalodon.

Reapariția Megalodonului

Există îngrijorări că monstrul preistoric Megalodon s-a întors după ce au fost fotografiate urmele uriașe de mușcături de pe un rechin alb. Scafandrul Jalil Najafov, în vârstă de 40 de ani, a văzut rechinul rănit, iar din acel moment s-au stârnit o grămadă de speculații cu privire la animalul care l-a atacat.

Experții s-au întrebat de ce un alt rechin și-ar fi mușcat, atât de violent, unul din specia sa, în timp ce utilizatorii rețelelor sociale au venit cu o presupunere mult mai terifiantă. Postarea lui Jalil pe Instagram a condus la speculații că mușcătura ar fi putut proveni de la un Megalodon, o specie străveche de rechin considerată unul dintre cei mai mari și mai puternici prădători care au trăit vreodată.

Jalil a spus: „Am fost foarte surprins, deoarece nu am văzut așa ceva în viața mea”. Cele mai comune fosile pe care arheologii le-au descoperit sunt dinții creaturii preistorice, care sunt mai mari decât dinții de rechin. Acest lucru implică faptul că Megalodonul este mult mai mare decât orice rechin care trăiește în prezent, potrivit Mirro.co.uk.

Lupta pentru teritoriu ?

Pentru a înțelege originile mușcăturii, Najafov l-a contactat pe doctorul Tristan Guttridge pentru a-i cere părerea. Dr Guttridge, care conduce organizația marină nonprofit Saving the Blue, a declarat: „Aș exclude împerecherea, probabil din cauza poziției, deoarece rana pare că s-a vindecat destul de mult și, deși cicatricile de împerechere pot fi urâte, sunt mai superficiale de atât. Pentru mine, forma acestei mușcături indică probabil o mușcătură de la un alt rechin - pare puțin extremă pentru o simplă apărare, dar este cu siguranță vorba despre un rechin foarte mare.”

Un alt cercetător, Michael Domeier, a intervenit, spunând: „Sunt încrezător că aceasta este o mușcătură din timpul unei lupte. Tot aud oamenii descriind astfel de lucruri drept agresiune teritorială, dar acești rechini migratori nu au teritoriul lor. Rechinii nu tolerează alți rechini, cu excepția cazurilor rare în care pare să existe o anumită legătură socială între anumiți rechini. Acea cicatrice se va vindeca până la punctul în care nu va fi un semn distinctiv bun.”

Ne puteți urmări și pe Google News