Războiul din Ucraina, încheiat în câteva zile. Condiția lui Medvedev

Războiul din Ucraina, încheiat în câteva zile. Condiția lui Medvedev Dmitri Medvedev. Sursa foto: Facebook

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a amenințat din nou că Rusia va folosi arme nucleare în război dacă Ucraina nu negociază.

Dmitri Medvedev a amenințat din nou că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă Ucraina nu semnează un tratat de pace în impuşi de Kremplin.

„În general, orice război, chiar și un război mondial, poate fi încheiat foarte repede. Fie dacă semnezi un tratat de pace, fie dacă faci ceea ce au făcut americanii în 1945, când și-au folosit armele nucleare și au bombardat două orașe japoneze. Ei, într-adevăr, atunci campania militară a fost scurtată. Costul a fost reprezentat de viețile a aproape 300.000 de civili”, a spus Medvedev pe canalul de Telegram.

Un nou atac la  Statele Unite și „vasalii săi”

În același timp, Dmitri Medvedev a spus că sunt „minciuni” informațiile vehiculate în spațiul informațional occidental potrivit cărora armata rusă ar fi depășită din punct de vedere tehnic.

Ne puteți urmări și pe Google News

El i-a asigurat pe ruși că „dacă Statele Unite și vasalii săi” încetează să mai furnizeze arme Ucrainei, se presupune că războiul se va termina în câteva luni. Mai mult, el a afirmat că războiul declanșat de Vladimir Putin s-ar putea încheia cu o victorie rusă în doar câteva zile, dacă Occidentul încetează „chiar de acum” să mai furnizeze arme Kievului.

Reamintim că  anul trecut Dmitri Medvedev a fost numit de președintele Vladimir Putin într-o funcție de conducere la Comisiei Industriale Militare, un nou organism permanent creat pentru a coordona industria rusă de armament.

Dmitri Medvedev: Rusia şi-a crescut producţia de arme şi muniţie

La scurt timp după această declarație, Dmitri Medvedev a spus că Rusia și-a crescut producția militară de „zeci de ori”.

„Nu doar extindem producția, ci și introducem cele mai noi tehnologii, perfecționându-le literalmente din mers”, a adăugat el la sfârșitul lui februarie, dând totodată asigurări că fabricile ruse „fac față pe deplin” cererii crescute din partea aparatului de război.

O lună mai târziu, apăreau primele imagini video cu tancuri T-54/55 scoase de armata rusă din depozite și trimise înspre front. Aceste tancuri au fost produse începând cu a doua jumătate a anilor '40, respectiv '50, relatează pravda.com.ua.