Medicul Radu Zamfir, după prima operaţie de la accidentul aviatic din Apuseni: "M-aş fi urcat iar în avion dacă ar fi fost neapărat nevoie"

Medicul Radu Zamfir, după prima operaţie de la accidentul aviatic din Apuseni: "M-aş fi urcat iar în avion dacă ar fi fost neapărat nevoie"

Medicul Radu Zamfir a susţinut o conferinţă de presă după prima operaţie de transplant de organe la care a participat de la accidentul aviatic din Apuseni.

"Persoana de la care a fost prelevat ficatul avea 35 de ani", a început, timid, medicul Zamfir la conferinţa de presă de după prima operaţie de transplant la care a participat după accidentul aviatic din Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa două persoane: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

Primul gând înainte de operaţie al doctorului Zamfir: "Să ne facem datoria faţă de acel pacient".

"Lucrurile s-au desfăşurat cum se întâmplă de obicei. Am fost anunţaţi de ora la care să plecăm. Am plecat de la Spitalul Fundeni, am ajuns la Sibiu. Am realizat operaţia şi ne-am întors", a explicat medicul care a încercat cinci ore să îi salveze viaţa Aurei Ion, în urma accidentului din urmă cu mai mult de o săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am fost cu salvarea, nu cu avionul. Decizia a fost luată de cei care ne-au asigurat transportul, coordonatorii de transplant. A fost soluţia optimă pentru noi, cât şi pentru pacient", a adăugat Radu Zamfir.

"Recuperarea mea s-a desfăşurat într-o manieră foarte alertă. Mi-am reluat activitatea. Ieri am avut o altă operaţiune planificată. De la momentul în care suntem anunţaţi, ne organizăm şi ne deplasăm la faţa locului. În funcţie de starea pacientului muncim într-un ritm programat. Din momentul clampării aortei se ia un start către receptorul care aşteaptă organul"

"Acum chiar să n-am nicio problemă cu zborul cu avionul e exagerat, dar trebuie să trecem şi peste asta. M-aş fi urcat în avion dacă ar fi fost neapărat nevoie" - Radu Zamfir "Aş prefera să îmi respecte intimitatea", a fost răspunsul medicului la o întrebare legată de natura relaţiei pe care o avea cu studenta Aura Ion.