Evenimentul Zilei > Justitie > Chirurgul Beuran, pericol public pentru DNA. De ce i-au pus cătușe și cer arestarea
Chirurgul Beuran, pericol public pentru DNA. De ce i-au pus cătușe și cer arestarea

Chirurgul Beuran, pericol public pentru DNA. De ce i-au pus cătușe și cer arestarea

După ce DNA a anunțat că procurorii l-au reținut pe renumitul doctor Mircea Beuran, în spațiul public au apărut numeroase reacții care arată că medicul „nu a luat vreun leu de la pacinți”. Cu toate acestea, fostul șef al Secției Chirurgie de la Spitalul de Urgență „Floreasca” este considerat un pericol pentru societate dacă este lăsat în libertate și va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

La începutul lunii ianuarie, doctorul Mircea Beuran spunea despre demiterea sa de la conducerea Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Foreasca, că „sunt manevre politice”.

Renumitul medic a fost demis ca urmare a anchetei interne demarată după ce o pacientă a luat foc pe masa de operație, în decembriee 2019.

La mai bine de o lună după demitere, dr. Mircea Beuran a fost scos în cătușe din sediul DNA, la capătul a circa opt ore de audieri.

De această data, este acuzat de luare de mită. Cel care a recunoscut că „l-a făcut” pe dr. Beuran este un politician, care s-a și lăudat cu acest lucru. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a confirmat că el a fost denunțătorul în dosar.

Probele, susține politicianul USR, ar fi fost furnizate chiar de el, desi DNA susține că medical care ar fi dat șpagă le-a furnizat: „O persoană care i-ar fi dat mită lui Beuran m-a contactat. (…) Este vorba despre 10.000 de euro. Informațiile pe care le dețineam acum câteva luni cu privire la posibile fapte de corupție cu privire la Beuran ar putea fi confirmate în aceste zile. Sunt implicate și alte persoane din sistemul medical, nu numai el”.

În apărarea doctorului Mircea Beuran au sărit dr. Monica Pop, directoarea spitalului de oftamologie din București și avocata Ingrid Mocanu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE