MEDICUL GHEORGHE BURNEI, o nouă LOVITURĂ! Primul termen a fost stabilit la sfârșitul lunii octombrie
- Jeanina Năstase
- 3 septembrie 2017, 10:10
Medicul Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, primeşte încă o lovitură, după ce judecătorii i-au interzis să mai profeseze. Medicul Gheorghe Burne a făcut, zilele trecute, primele declarații după ce a aflat decizia anchetatorilor. Acesta a vorbit, după luni bune de tăcere, despre modul în care i s-a schimbat întreaga viață de la momentul în care a fost ridicat de mascați și până în prezent. Reamintim faptul că judecătorii au decis astăzi că medicul ortoped Gheorghe Burnei nu mai are voie să opereze în spitalele de stat. Decizia este definitivă.
Dr. Burnei a fost dat în judecată de o fetiţă care susţine că a fost mutilată după o intervenţie chirurgicală. Amira H., fosta pacientă a lui Burnei, a mai deschis, în trecut, câteva dosare împotriva doctorului, iar în acest proces a solicitat să răspundă în faţa legii şi Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei, Spitalul „Marie Curie” - unde profesa Burnei – şi trei companii de asigurări, potrivit spynews.ro. Primul termen a fost stabilit la finele lunii octombrie.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 31 august, să menţină interdicţia impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, decizia fiind definitivă. Anterior, Tribunalul hotărâse ca medicul să poată reveni la o unitate medicală a statului. Profesorul a fost obligat să stea departe de sala de operaţii opt luni, fiind acuzat de luare de mită. Mai mult, este suspect şi într-un dosar penal care investighează mai multe cazuri de malpraxis.
Anchetatorii au susținut că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie 2016, medicul ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat, sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro. La sfârșitul anului trecut, Şeful secţiei de ortopedie a Spitatului Marie Curie, Gheorghe Burnei, a fost plasat în arest la domiciliu.
Scandalul a apărut în urma unui articol apărut pe Casa Jurnalistului, în care doctorul este acuzat de părinţii unei fete de 19 ani că ar fi experimentat cu un implant neomologat pe fiica lor, atunci când era doar o fetiță. De atunci fata a făcut deja 11 operații și tot nu se mai poate deplasa. Totodată, cel supranumit "Îngerul copiilor" este acuzat şi că ar fi luat şpagă.
Medicul ortoped a precizat că a fost prezentat în mass-media ca un monstru și că el nu a făcut niciun un rău nimănui, niciodată.
Doctorul Burnei are dezvăluiri incendiare despre CINE și DE CE a vrut arestarea sa
Mai mult, după ce mai mulți medici s-au aliat și au protestat împotriva reangajării lui Gheorghe Burnei, acesta a precizat în cadrul conferinței de presă că nu înțelege cine este în spatele acestei mișcări și cine vrea să-l discrediteze.
"Am fost arestat. De nouă luni încoace viața mea a luat o turnură pe care nu am visat-o nici în cel mai cumplit coșmar. Eu în 42 de ani nu am făcut decât să gasesc soluții pentru a salva vieți (...) Nu sunt perfect. Dar vă spun din suflet că sunt nevinovat. Pe toţi i-am ajutat cum am putut şi cât am putut", a declarat medicul.
”Cazul Amirei este o făcătură” a mai spus medicul Burnei. El se întreabă cine este în spatele medicilor care se luptă pentru a-l împiedica să profeseze.
Medicul Gheorghe Burnei, PRIMELE DECLARAȚII după nouă luni de tăcere: „Pe cine am deranjat? Cât de mult vor să mă distrugă?”
”Nu am ce să-mi reproșez, stau și mă întreb care este realitatea, ce s-a întâmplat” a subliniat medicul. Despre oasele de vacă și improvizații, medicul a afirmat că ”au picat acuzațiile, nu sunt adevărate, m-au acuzat inițial și au fost clasate”, a mai adăugat acesta.
DECIZIE DEFINITIVĂ ÎN CAZUL BURNEI
„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva încheierii pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din data de 25.08.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi soluţionând cauza: În baza art. 215 alin. 9 Cod procedură penală respinge cererea de modificare a conţinutului măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Burnei Gheorghe. Menţine interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta în Spitalul Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti.