Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a rămas fără funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Sf. Ioan" Iaşi. Motivul: în urma unei anchete interne, comitetul director a decis astăzi eliberarea lui din funcţie şi i-au imputat suma de 29.342 de lei pe motiv că Ciuhodaru s-a pontat la spital, deşi se afla la Camera Deputaţilor, în Bucureşti.
"Măsura a fost luată întrucât acesta, în perioada mai 2009 – noiembrie 2010, figurează prezent, în acelaşi timp, atât în Iaşi, la Spitalul de Urgenţă, cât şi în Bucureşti, la Camera Deputaţilor. După ce au fost analizate pontajele de la spital şi situaţia prezenţelor la Camera Deputaţilor s-a constatat că doctorul Ciuhodaru a fost prezent în acelaşi timp, scriptic, la ambele locuri de muncă, timp de 151 de zile. Pentru cele 151 de zile remuneraţia primită necuvenit de la bugetul statului este de 29.343 de lei", a precizat dr. Vladimir Poroch, managerul spitalului. Poroch a adăugat că decizia comitetului director a fost luată pentru a proteja imaginea spitalului, care ar fi putut avea de suferit având în vedere faptele enumerate anterior. Taxat pentru că a depăşit norma de lucru
Conducerea Spitalului de Urgenţă "Sf. Ioan" Iaşi a pus în discuţie faptul că, potrivit HG nr. 524 din 26 iulie 1991, medicii parlamentari pot să lucreze în unităţile sanitare până la 50% din timpul normal de lucru. "Doctorul Tudor Ciuhodaru a depăşit norma de lucru, insistând la angajatele Biroului Personal al Spitalului, pe un ton ridicat, să-i fie acceptate pontajele care contravin legii. Din păcate, aceste aspecte au fost aduse cu întârziere la cunoştinţa conducerii, abia la începutul lunii decembrie 2010. Imediat, în regim de maximă urgenţă, a fost declanşată o anchetă internă", se arată într-un comunicat emis de Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan" Iaşi. Ţinta unui atac politic
La o zi după înscrierea sa în Partidul Conservator, medicul Tudor Ciuhodaru consideră că este ţinta unui atac politic şi se gândeşte să-şi caute dreptatea în instanţă. "Mă surprinde că această decizie a spitalului vine la nici 24 de ore după intrarea mea în Alianţa de Centru Dreapta, fapt ce îmi ridică numeroase semne de întrebare. Se pare că ceea ce spun despre sistemul medical şi despre măsurile care ar trebui luate deranjează şi de aici şi această încercare de a-mi pune pune pumnul în gură. Mă surprinde că decizia vine de la un manager care ştie foarte bine cât timp petrec eu în spital. De când desfăşor activitate în Camera Deputaţilor nu au fost niciun fel de probleme, poate doar vreo eroare de consemnare. De fiecare dată când mă întorceam de la Bucureşti mă opream direct la spital. Am fost la Spitalul de Urgenţe şi peste program, când alţii nu erau, de sărbători, de Revelion, de oricâte ori a fost nevoie. Am lucrat mai mult decât era cazul!", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru. "Atitudinea deputatului Ciuhodaru este nocivă"
În replică, managerul Spitalului "Sf. Ioan" Iaşi, Vladimir Poroch, susţine că medicul deputat Tudor Ciuhodaru fuge de responsabilitate din moment ce sugerează că e victima unei orchestraţii politice. "Atitudinea domnului doctor deputat Tudor Ciuhodaru este nocivă pentru instituţiile statului. Nu ştiu dacă dumnealui realizează că astfel de declaraţii-explicative sunt descalificante pentru un om politic. Dumnealui a ameninţat cu procese şi se plânge că este atacat politic, fără să vorbească o clipă despre adevăratul fond al problemei, acela că a semnat de 151 de ori că a fost prezent, în acelaşi timp, şi la spitalul din Iaşi şi la Bucureşti, la Parlament. În Spitalul de Urgenţe «Sf Ioan» din Iaşi se tratează oameni, nu se face politică. Nu înţeleg ce poate fi politic: documentele oficiale pe care domnul doctor deputat le-a semnat în fals sau că o persoană nu poate fi în acelaşi timp şi la Iaşi şi la Bucureşti? Acum o lună, când la spital a fost începută ancheta internă, nimeni nu ştia ce preferinţe politice va avea domnul deputat în noul an", spune Vladimir Poroch. Managerul susţine că Tudor Ciuhodaru s-ar putea alege cu o plângere penală. "Sperăm să returneze pe cale amiabilă banii încasaţi necuvenit. Dacă va refuza să plătească, obligaţia legală a conducerii spitalului e să facă o plângere penală întrucât ceea ce a făcut domnul doctor deputat se numeşte fals în acte", a adăugat managerul Poroch.