Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicii încă au probleme în a diagnostica corect copiii după ce au fost infectați cu Covid-19
Medicii încă au probleme în a diagnostica corect copiii după ce au fost infectați cu Covid-19

Medicii încă au probleme în a diagnostica corect copiii după ce au fost infectați cu Covid-19

Simptomele unei boli grave la copiii care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 sunt încă ratate de medici. Părinții au emis avertismente cu privire la boala care lovește copiii la câteva săptămâni după ce deseori își revin în urma infectării cu Covid-19.

Sindromul multisistem inflamator pediatric este o afecțiune foarte rară, care apare la mai puțin de 1% dintre copiii care se infectează cu Covid-19. Doar aproximativ unul până la cinci din 100.000 care apoi dezvoltă boala trebuie să fie internați la spital. Adesea simptomele sunt confundate cu o altă problemă, iar medicii riscă să nu își dea seama despre ce este vorba.

Simptomele pot include febră, dureri de burtă, diaree, vărsături, erupții cutanate roșii pe întreg corpul, ochi roșii, limbă roșie, buze roșii crăpate. Altele includ umflarea degetelor de la mâini și de la picioare sau amorțeala totală a degetelor. Mii de părinți s-au unit pentru a crește gradul de conștientizare a publicului și a medicilor, după ce au susținut că ai lor copii nu au fost diagnosticați corect.

Grupul de suport Covid-19 PIMS-TS a fost înființat în octombrie 2020, pentru a ajuta la accelerarea diagnosticării. I-ul raportează că un sondaj efectuat de grup a constatat că majoritatea cazurilor sunt diagnosticate greșit cel puțin o dată.

Purtătoarea de cuvânt a grupului de asistență, Joanna Buckmaster, a declarat: „Nu este suficient ca oamenii să fie lăsați să afle despre PIMS-TS, trebuie să li se spună. În ciuda eforturilor minunate ale personalului NHS, diagnosticul greșit încă apare, din păcate.”

Cum te poți pune pe picioare

În decembrie, s-a povestit cum Cooper Hayton s-a îmbolnăvit din cauza efectului secundar al virusului. La patru săptămâni după ce a fost testat pozitiv, copilul de 11 ani a făcut febră, a încetat să mănânce și s-a plâns de dureri în trunchi. Temperatura ridicată a lui Cooper a continuat și a dezvoltat o erupție cutanată pe corp, fața i s-a umflat și avea buzele roșii și ochii injectați de sânge.

Din fericire, Cooper și-a revenit după trei nopți de antibiotice, 24 de ore de imunoglobuline și trei nopți de steroizi pentru a-și suprima sistemul imunitar în spital. Copiii care merg la terapie intensivă cu această afecțiune pot avea amețeli, oboseală și modificări ale apetitului.

Spitalul Great Ormond Street sfătuiește: „PIMS vă poate afecta atât mintea, cât și corpul, așa că fiți conștienți de starea dvs. de spirit odată ce vă întoarceți acasă. Este normal să te simți anxios, capricios și iritabil. Acest lucru se datorează PIMS. Fă-ți timp pentru a te recupera și nu încerca să faci prea multe la început”, potrivit celor de la The Sun.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: