Medicii din România, în alertă! „Puteți să muriți din cauza acestui tratament.″ E despre Covid-19

Medicii din România, în alertă! „Puteți să muriți din cauza acestui tratament.″ E despre Covid-19

Creșterea alarmantă a cazurilor de Covid-19 i-a determinat pe mulți români să recurgă la automedicație din dorința de a evita internarea, dar medicii din România atrag atenția că rețetele populare pe Internet pot cauza decesul.

„«Mesajul medicilor: NU VĂ MAI TRATAȚI SINGURI!!! Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (Covid-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. DAR... Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete "faimoase" care circulă pe net.

Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără niciun consult medical: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin.  Eventual și hidroxiclorochină. PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical. Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina - https://www.webmd.com/.../det.../list-interaction-medication

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17546486/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643131/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7703471/

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase...

Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!», a scris Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Alessandrescu-Rusescu, se arată pe pagina de Facebook a platformei naționale de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19.

Fără carantină în București

Altfel, amintim că vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o hotărâre prin care a decis să nu valideze propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la "nivelul zonei metropolitane Bucureşti".

Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului să intensifice acţiunile de control privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Prin aceeaşi hotărâre a CNSU s-a stabilit ca Grupul de Suport Tehnico - Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situaţia epidemiologică din municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi celelalte zone cu incidenţă ridicată şi să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Textul integral al hotărârii CNSU poate fi citit aici.