Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a dat vestea duminică: „DSP Hunedoara a transmis Spitalului Județean de Urgență Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistați pozitiv COVID-19 vor fi internați pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienții internați, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese.”

Numai că luni dimineaţă, o parte din personalul spitalului, dintre cei care au fost de gardă, dar şi parte din pacienţi au plecat liniştiţi acasă, fără ca măcar să fie testaţi dacă sunt infectaţi sau nu.

Spitalul spune că s-a întâmplat asta, pentru că ordinul prefectului de închidere a spitalului a venit abia luni. Prefectura, după cum aţi văzut, spune că ordinul s-a dat încă de duminică seara de către DSP.

Cine are şi cine nu dreptate? Are mai puţină importanţă. Important este că un nou spital a fost închis, acum, în plină pandemie, iar un număr necunoscut de posibili purtători ai virusului circulă nestigheriţi prin oraş.

Spitalul din Deva este al treilea spital din România care intră în carantină, după Spitalul „Dimitrie Gerota” din București și Spitalul de Urgențe din Suceava.

Despre haosul care domneşte demult în Spitalul Judeţean de Urgenţe Deva şi despre consecinţele lui, care acum pot fi dramatice, în ediţia noastră de mâine.