Medicii cred că au descoperit cauza care a declanșat formele grave de hepatită în rândul copiilor

Medicii cred că au descoperit cauza care a declanșat formele grave de hepatită în rândul copiilor

1.000 de copii au fost afectați de virusul care a pus pe jar medicii din întreaga lume. Potrivit investigațiilor, bebelușii au fost cei mai expuși, iar unii dintre cei infectați au fost internați la secția de Terapie Intensivă.

Două echipe de cercetători din Londra și Glasgow au indentificat cauza recentelor valuri de probleme hepatice misterioase care a afectat copii cu vârsta de sub 5 ani din întreaga lume.

Cercetătorii au declarat că bebelușii expuși mai târziu decât în mod normal, din cauza restricțiilor impuse de Covid-19, au pierdut o parte din imunitatea timpurie la adenovirus, cel care provoacă răceli și tulburări gastrice și adeno-asociat doi, care nu provoacă nicio boală și necesită un virus „ajutător” pentru a se replica.

Unii dintre copii au dezvoltat complicații hepatice neobișnuite și îngrijorătoare

Mama unui băiețel de doar trei ani, din Chelmsford, Essex, a declarat că fiul ei a avut nevoie de transplant de ficat după ce s-a infectat.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Înainte nu era nimic în neregulă cu el. Am presupus că a fost o mică problemă care se va rezolva ușor - dar de fapt, a continuat să se transforme în bulgăre de zăpadă”, a declarat mama copilului, Rebecca.

După ce a fost înscris pe lista de transplant, copilul a primit un nou organ la scurt timp, iar recuperarea sa cunoaște progrese de la o zi la alta.

„Este ceva cu adevărat sfâșietor în această situație, pentru că tu urmezi regulile, faci ceea ce ar trebui să faci pentru a proteja persoanele vulnerabile și apoi, într-un mod oribil, propriul tău copil a devenit mai vulnerabil pentru că ai făcut ceea ce trebuia să faci”, a mai spus Rebecca.

Cercetătorii care au studiat mai multe cazuri de infecție cu hepatita misterioasă în rândul copiilor au declarat că nu există nicio legătură cu Covid-19 sau dozele de vaccin create pentru a lupta împotriva coronavirusului.

Prof. Emma Thomson, care a condus cercetarea de la Universitatea din Glasgow, a declarat că există încă multe întrebări fără răspuns. "Este nevoie urgentă de studii mai mari pentru a investiga rolul AAV2 în cazurile de hepatită pediatrică.

De asemenea, trebuie să înțelegem mai multe despre circulația sezonieră a AAV2, un virus care nu este monitorizat în mod obișnuit - s-ar putea ca un vârf al infecției cu adenovirus să fi coincis cu un vârf al expunerii la AAV2, ceea ce a dus la o manifestare neobișnuită a hepatitei la copiii mici susceptibili”, a mai spus Thomson, potrivit bbc.com