Vrei să scapi de kilogramele în plus dar parcă nicio dietă nu dă rezultate? Ei bine, oamenii de știință ne aduc în prim-plan o idee care este destul de răspândită în ultima vreme, dar pe care parcă o uităm mereu. Nu dietele ne ajută să avem un fizic armonios, ci stilul de viață.
Sfaturi pentru slăbit, bune în orice dietă
Atenție! Medicii nutriționiști din Marea Britanie au subliniat că dieta trebui cu e completată exerciții fizice. Doar așa vor avea efect maxim cele 12 sfaturi pentru slăbit de mai jos.
Nu sări peste micul dejun
Cine sare peste micul dejun nu va reuși să slăbească. Explicația este simplă: poate pierde nutrienți esențiali. Totodată, poate și ajunge să ia mai multe gustări pe parcursul zilei pentru a-și domoli foamea.
Mese regulate, la ore fixe
Mâncatul la ore regulate în timpul zilei ajută la arderea caloriilor într-un ritm mai rapid. De asemenea, reduce tentația de a lua gustări cu alimente bogate în grăsimi și zahăr.
Mânâncă multe fructe și legume
Fructele și legumele sunt sărace în calorii și grăsimi și bogate în fibre. Iată, așadar, 3 ingrediente esențiale pentru o pierdere în greutate reușită. De asemenea, ele conțin foarte multe vitamine și minerale.
Fii mai activ
A fi activ este esențial pentru a pierde în greutate și a o menține. Pe lângă faptul că oferă numeroase beneficii pentru sănătate, exercițiile fizice pot ajuta la arderea excesului de calorii pe care nu îl poți pierde doar prin dietă. Este indicat să găsești o activitate care să-ți placă și pe care să o poți integra în rutina ta.
Bea multă apă
Oamenii confundă uneori setea cu foamea. Poți ajunge să consumi calorii în plus când de fapt ai nevoie doar de un pahar cu apă. Hidratarea este o parte esențială a unei diete sănătoase
Consumă alimente bogate în fibre
Alimentele care conțin multe fibre te pot ajuta să te simți sătul, ceea ce este perfect pentru a pierde în greutate. Fibrele se găsesc doar în alimentele provenite din plante.
Printre ele, fructele și legumele, ovăzul, pâinea integrală, orezul și pastele integrale, fasolea, mazărea și lintea.
Citește etichetele alimentelor
Să știi cum să citești etichetele alimentelor te poate ajuta să alegi opțiuni mai sănătoase. Folosește informațiile calorice pentru a afla cum se încadrează un anumit aliment în numărul zilnic de calorii din planul de slăbire.
Folosește o farfurie mai mică
Utilizarea unor farfurii mai mici te poate ajuta să mânânci porții mai mici. Prin utilizarea unor farfurii și boluri mai mici, s-ar putea să te obișnuiești treptat să mânânci porții mai mici fără să-ți fie foame.
Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca stomacul să îi spună creierului că este sătul. Prin urmare, mânâncă încet și oprește-te din mâncat înainte de a te simți sătul.
Fără interzicerea alimentelor
Nu trebuie să interzici niciun aliment care îți place din planul de slăbire. Interzicerea alimentelor te face să le dorești mai mult. Nu există niciun motiv pentru care să nu te poți bucura de un răsfăț ocazional, atât timp cât menții limita caloriilor zilnice.
Fără alimente nesănătoase
Pentru a evita tentațiile, nu aduce acasă ciocolată, biscuiți, chipsuri și băuturi carbogazoase dulci. În schimb, poți alege gustări sănătoase, cum ar fi fructe, prăjituri de orez nesărate, prăjituri de ovăz, popcorn nesărat sau neîndulcit și suc de fructe.
Redu consumul de alcool
Un pahar de vin poate conține la fel de multe calorii ca o bucată de ciocolată. În timp, consumul excesiv de alcool poate contribui cu ușurință la creșterea în greutate.
Planifică-ți mesele
Încearcă să planifici micul dejun, prânzul, cina și gustările pentru săptămâna care urmează. Fă asta, dar fii sigur că respecți numărul de calorii. În acest sens, te-ar putea ajuta o listă de cumpărături săptămânală, conform nhs.uk.