Evenimentul Zilei > Actualitate > Medicamentul împotriva coronavirus se luptă cu birocrația. Declarații incendiare
Medicamentul împotriva coronavirus se luptă cu birocrația. Declarații incendiare

Medicamentul împotriva coronavirus se luptă cu birocrația. Declarații incendiare

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, susține că un medicament împotriva noului coronavirus, care a fost cumpărat de un sponsor, este blocat în vamă din cauza birocraţiei.

„Avem o moleculă de 4 zile în vamă. E un medicament împotriva coronavirusului. Am început să mă satur și eu de birocrație. În perioada aceasta ar trebui să se întrebe doar ”Unde să semnez?”. Nu se poate, că e ordinul nu știu care…

Un sponsor a cumpărat-o și nu poate să o aducă pentru că nu are autorizație de punere pe piață. Adică dacă o foloseşti și, Doamne ferește!, pacientul moare, poți să fii acuzat.

Mi-aș dori și eu să pot să beneficiez de ea și să o dau la pacienți. Ea a fost folosită în partea de est a planetei. Urmează să încercăm și noi în zilele următoare. Sperăm să ajungă la noi în spital, cu toate actele în regulă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel, a dezvăluit pentru România TV că jumătate din capacitatea de testare pentru noul coronavirus nu a fost folosită în România din cauza faptului că nu a fost cerută.

Ba mai mult, proiectul de testare în masă a populaţiei pentru COVID-19 pe care l-a propus nu a fost aprobat până în prezent.