Evenimentul Zilei > Actualitate > Medic gorjean primeste distinctia de „ANGAJATUL LUNII” la cel mai mare spital din Londra
Medic gorjean primeste distinctia de „ANGAJATUL LUNII” la cel mai mare spital din Londra

Medic gorjean primeste distinctia de „ANGAJATUL LUNII” la cel mai mare spital din Londra

Un medic din Gorj a primit distincția de cel mai bun angajat al lunii la cel mai mare spital din Londra, St. Thomas. Roxana Hotoboc a lucrat timp de doi ani ca director al Serviciului de Ambulanţă Gorj.

Femeia, în vârstă de 57 de ani a emigrat în Anglia acum 10 ani, ajungând să lucreze în cel mai mare spital din capitala Marii Britanii ca medic specialist senior la Departamentul de Urgenţă, potrivit Adevarul.ro.

Roxana a primit distincția de cel mai bun angajat al lunii februarie, cu toate că ea nu este angajata propriu-zisă a spitalului, ci lucrează la Departamentul de Urgență

„Ştiam că sunt apreciată, pentru că am văzut cum se poartă colegii cu mine şi cum interacţionezi cu toţi ceilalţi din jurul tău, dar nu mă aşteptam să primesc această distincţie pentru că sunt „external“, nu sunt angajată a spitalului. Lucrez de mulţi ani şi full time în cadrul spitalului, iar, până acum, nu s-a mai întâmplat ca un colaborator din afara spitalului să primească acest titlul. Evaluările acestea se fac pe departament cu bileţele de la toţi salariaţi care propun o persoană care merită să fie salariatul lunii respective. Toate propunerile sunt analizate şi se stabileşte angajatul lunii. Este o formă de stimulare a angajaţilor“, a explicat Roxana Hotoboc. 

Medicul a ținut să precizeze că premiul este, pe de o parte, și o mai mare responsabilitate, întrucât nu vrea să dezamăgească: 

"Este o responsabilitate mai mare, pentru că nu vreau să dezamăgesc,  şi mă mulţumeşte sufleteşte. Este foarte greu să se facă o distincţie pentru că toţi îşi fac datoria şi sunt foarte mulţi medici şi asistenţi deosebiţi. Contează şi numărul de pacienţi pe care-i tratezi. Mi s-a spus de către mai mulţi asistenţi că sunt medicul care consultă cel mai mare număr de pacienţi pe schimb din tot trustul, care înseamnă două spitale, sau că, atunci când sunt la serviciu, toată lumea este fericită. Muncesc foarte mult. Uneori, nu reuşesc să am o pauză după opt ore de lucru".