Meciul Trump-Biden și influența de la Beijing. Cum amenință China democrația SUA

Meciul Trump-Biden și influența de la Beijing. Cum amenință China democrația SUA

Agenda ideologică a Partidului Comunist Chinez se întinde dincolo de frontierele tigrului asiatic. Ambițiile de control total ale președintelui XI Jinping nu se limitează doar la poporul chinez.

Afacerile și relațiile deloc clarificate ale fiului lui Joe Biden, Hunter, pe care acesta din urmă le-a întreținut cu China au alimentat suspiciunile de corupție care planează asupra clanului Biden, denunțate de Trump în ultima dezbatere cu rivalul său democrat

Timp de decenii, mulți politicieni din Statele Unite, majoritatea de stânga, au susținut că este doar o chestiune de timp ca China să devină mai liberală, mai întâi economic și apoi politic. Nu s-au putut înșela mai mult iar acest calcul greșit care reprezintă cel mai mare eșec al politicii externe a SUA din anul 1930.

Cum a fost comisă o astfel de eroare? În primul rând ignorând ideologia Partidului Comunist Chinez. În loc să fie ascultați liderii Partidului Comunist Chinez (PCC), în loc să le fie decriptate mesajele și citite cu atenție documentele-cheie ale acestora, americanii au crezut doar ce au vrut să creadă: că partidul de guvernământ chinez este comunist doar cu numele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi, ar fi o greșeală la fel de gravă să presupunem că această ideologie contează numai în China. De fapt, agenda ideologică a PCC se extinde cu mult dincolo de granițele țării și reprezintă o amenințare la adresa ideii de democrație în sine, inclusiv în Statele Unite. Ambițiile președintelui chinez Xi Jinping pentru control nu se limitează la poporul chinez, scrie Foreign Affairs.

Peste tot în lume, PCC își propune să răspândească propagandă, să restricționeze libertatea de expresie, să exploateze datele personale în scopuri maligne. În consecință, SUA nu pot ignora pur și simplu obiectivele ideologice ale PCC.