Mecanismul furturilor la vot şi jocul procurorului de-a COVID-ul

Mecanismul furturilor la vot şi jocul procurorului de-a COVID-ul

Deşi a trecut aproape o săptămână de la închiderea urnelor, scandalul asupra alegerilor locale din București, dar mai ales a celor din Sectorul 1 este departe de a se fi încheiat.

După ce sunt numărate voturile în secţii şi rezultatele numărătorii se trec în procesul verbal semnat de toţi reprezentanţii partidelor participante la scrutin, acesta este scanat pe o tabletă şi trimis la Biroul Electoral Central, unde se fac socotelile finale. Aici intervin discrepanţele majore. Procesele verbale scanate, care ajung la BEC, nu concordă cu procesele verbale scrise de mână în secţii. În sensul că voturile pentru unii candidaţi sunt modificate fie în plus, fie în minus, faţă de procesul verbal iniţial, cel scris de mână în secţie şi semnat de toţi membrii comisiei electorale.

De aceea a cerut Dan Tudorache renumărarea voturilor. Şi recalcularea lor după procesele verbale întocmite în secţiile de votare, nu după cele care au ajuns scanate pe tabletă la BEC. Tudorache susţine că, numărătoarea paralelă făcută de PSD îl dă câştigător cu aproape 200 de voturi peste contracandidatata sa. Cum a fost posibil ca aceasta să aibă, oficial, pe procesele verbale electronice, peste o mie de voturi înaintea lui? Prin modificarea proceselor verbale electronice.

Ce căutau cei care au intrat în camera sigilată

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, a doua zi după închiderea urnelor, la BES Sector 1 s-a lucrat normal. Plus acuzaţiile reciproce de fraudă aruncate unul către celălalt de către cei doi candidaţi.

Marţi începe scandalul adevărat. Imagini incredibile sunt făcute publice. Persoane, la acea dată rămase neidentificate, intră în camera sigilată, unde se află sacii cu voturile sigilate, iau un sac, pleacă cu el afară, după care se reîntorc şi-l aşează în altă parte. Toate acestea sunt surprinse de o cameră de supraveghere, despre care se pare că nu ştia nimeni. Pentru că imediat după ce au apărut imaginile, doamna Clotilde Armand şi-a exprimat nedumerirea şi supărarea că funcţiona o cameră, deşi ea ştia că ele fuseseră scoase din funcţiune. Ora înscrisă pe cameră este 1.54. Este, deci, noaptea dintre marţi 29 septembrie şi miercuri 30 septembrie.

Ulterior, persoanele care intră în cameră sunt identificate: cel care manevrează sacii, este un personaj neimportant decât ca martor în economia anchetei. Face parte din personalul auxiliar al BES. Este însă însoţit de persoane importante, identificate de pe film: procurorul Sprîncu Nicolae, președintele Biroului de Circumscripție Electorală al Sectorului 1, Andrei Nicolaescu, candidat USR-PLUS Consiliul Local Sector 1, Diana Buzoianu, candidat USR-PLUS Consiliul Local Sector 1, Mircea Matei, reprezentant USR Biroul de Circumscripție Electorală 1, Sector 1.

Ce căutau aceste persoane în toiul nopţii într-o cameră sigilată şi cum s-a îmbolnăvit şi apoi dez-îmbolnăvit de COVID -19 procurorul Sprîncu Nicolae , președintele Biroului de Circumscripție Electorală al Sectorului 1, destabilizând total procesul de votare, dar şi de numărare al voturilor, trebuie să aflăm cât mai repede, trebuie să ni se aducă argumente credible.