"Românii au foarte multe calităţi, superbe, pe care alte popoare nu le au, dar au două defecte: sunt laşi şi trădători. Ceea ce ţiganii nu sunt", spune deputatul PSD într-un interviu acordat ziare.com. Acuzaţia de laşitate Voicu şi-o explică prin faptul că românii dau vina pe romi pentru imaginea proastă a României în străinătate, deşi romii fură mai puţin decât majoritarii.
"Nu doar ţiganii sunt cei care deformează imaginea României în străinătate, sau care deranjează, sau care ne fac de ruşine în străinătate. Eu nu-i apar, ţiganii mi-au mâncat ficaţii. Dar ţiganii sunt mai puţin periculoşi decât cei care organizează hold-up-uri sau sparg bănci. O specialitate a majoritarului este să fure cu cardul, nu ţiganii fură cu cardul. Ţiganul cerşeşte, trage de tine, fură de prin buzunare", spune Voicu.
Ţiganul fură o ladă de roşii, românul – un judeţ
Acesta şi-a continuat demonstraţia spunând că "ţiganul care fură fură o ladă de roşii, românul fură un judeţ". "Care este mai grav? Vreţi să facem o comparaţie între un mare magnat roman despre care s-a dovedit că a furat şi un ţigan care fură din piaţa trei banane?", spune deputatul PSD.
"Moldovenii sunt mai periculoşi că ţiganii. În Moldova sunt situaţii critice în fiecare zi, incesturi, crime. Toate infracţiunile comise acolo sunt mai grave şi mai periculoase decât găinăriile pe care le fac ţiganii. Nu ţiganii destabilizează economia naţională şi nu ţiganii devalizează bănci", spune Madalin Voicu.
Acesta nu se arată mai indulgent nici cu propria lui etnie, şi anunţă că va face un proiect de lege prin care cerşetoria să fie interzisă. "Eu pe toţi ţiganii i-aş lua şi i-aş întreba: Ce ştiţi voi să faceţi? Aia, aia, aia. Apoi i-aş trimite la muncă şi cine nu munceşte, nu se duce la şcoală şi nu respecta o conduită în societate, ăla trebuie lăsat să moară. Nu are cum să-mi fie milă de unu’ care nu vrea să muncească şi să rămână parazit într-o societate", a declarat deputatul.
CITIŢI ŞI:

  • SCOATEŢI CORUPŢII DIN PUŞCĂRII! Condamnările din anchetele DNA, aruncate la coşul de gunoi