Restricțiile impuse de guvernanții din Franța se răsfrâng și asupra economiei, care nu va crește cu procentul ce a fost estimat inițial.
Restricțiile severe impuse de autoritățile din Franța, în timpul pandemiei, se vor răsfrânge asupra economiei. Specialiștii au revizuit prognozele, astfel încât se așteaptă o creștere de 5%, nu de 6%, așa cum se anticipase inițial. Anunțul a fost făcut, duminică, de Bruno Le Maire, ministrul de Finanțe din Hexagon.
„Noua prognoză este prudentă. Fundamentele noastre sunt solide, vom fi capabili să ne revenim”. A anunțat Le Maire, într-un interviu acordat pentru publicaţia „Le Journal Du Dimanche”.
Franța începe să aibă probleme economice, pierderi uriașe în fiecare lună
Franţa a adoptat un program de relansare a economiei, de aproximativ 100 miliarde de euro, pentru sprijinirea angajaţilor şi a firmelor afectate de restricţii. Ministrul de Finanţe a spus că noile restricţii vor duce la închiderea temporară a 150.000 de afaceri. Pierderile fiind estimate la 11 miliarde de euro pe lună.
Oficialul a transmis un mesaj către Uniunea Europeană, legat de accelerarea planului de stimulare a economiei. Ministrul de Finanțe din Franța a criticat ritmul lent al unor ţări, printre care Germania, de ratificare a Fondului de relansare european post-pandemie. Care ajunge la o valoare de 750 de miliarde de euro și care se găsește într-o etapă esențială pentru efectuarea plăţilor către toate statele membre ale Uniunii Europene.
Măsură extremă luată de francezi în privința Educației
Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a Germaniei a suspendat procesul de ratificare a Fondului UE de relansare post-pandemie, din cauza unui recurs înaintat împotriva acestui mecanism ce are la bază constituirea unei datorii europene comune, conform Agerpres.
În Franța, la mijlocul aceste săptămâni, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat cel de-al treilea lockdown la nivel naţional. Și a spus că şcolile se vor închide timp de trei săptămâni. Măsură extremă, luată în tentativa de-a opri infectările apărute în cel de-al treilea val al pandemiei. Și sistemul medical din această țară este pus la grea încercare în această perioadă și abia mai face față pacienților.