Măsuri pentru prevenirea infecției cu COVID-19, explicate de medicul salvator, Virgil Musta

Măsuri pentru prevenirea infecției cu COVID-19, explicate de medicul salvator, Virgil Musta

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, medicul care a tratat cei mai mulți pacienți infectați cu Covid-19, avertizează asupra pericolului pandemiei. El vine cu un set de măsuri care ar trebui adoptate pentru evitarea contaminării și răspândirii virusului.

Cei mai mulţi dintre românii care s-au vindecat de coronavirus sunt din Timişoara şi Hunedoara, iar cel care i-a tratat este medicul Virgil Musta. Acesta a întocmit o listă de 13 măsuri pe care trebuie luate pentru a preveni înfectarea cu COVID-19. Reputatul medic a arătat, pentru romaniatv.net, care ar fi cea mai importantă măsură din punctul lui de vedere.

”Deși toată ziua auzim același măsuri, sunt lucruri practice, lucruri la care poate nu ne-am gândit și de care ne vom izbi în activitatea noastră de zi cu zi, care prezintă risc de contaminare. Și atunci am luat așa pe rând principalele căi de transmitere aeriană și prin mâini, și m-am gândit unde s-ar putea contamina și care sunt verigile lanțului de transmitere ca să încercăm să le rupem, să eliminăm acest lanț de transmitere” a explicat specialistul.

Legat de calea aeriană, cel mai important este izolarea, pentru că dacă nu ai contact cu nimeni nu te îmbolnăvești.  Problema este că nu cred că toată lumea trebuie să stea în izolare, doar persoanele care sunt la risc. Adică, persoanele care sunt în vârstă, persoanele care au boli asociate cum sunt: diabetul, obezitatea, boli cronice de plămâni, boli de inimă, boli de ficat, ciroză hepatică, boli autoimune, neoplazii sau alte afecțiuni grave, că sunt multe afecțiuni severe sau persoane care au mai multe cormobidități.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toți aceștia trebuie să fie foarte, foarte precauți. 80% la sută din cei care fac forme severe și decedează fac parte din această categorie. Din păcate, faptul că am văzut că acești oameni sunt pe străzi, sunt fără nicio măsură de protecție, m-a îngrijorat și m-a determinat să fac acest apel populației, acestor oameni, oamenilor tineri care îi cunosc pe acești bătrâni să-i convingă să rămână la domiciliu și dacă trebuie să fie ajutați să spună. Pentru că sunt convins că foarte multă lume e dispusă să-i ajute, dar să împiedicăm acest lanț de transmitere.