Cei de la Tinder au adoptat o măsură de protecție care va avea ca scop protejarea utilizatorilor în raport cu potențialii escroci. Ce presupune această schimbare din aplicație și cum poate să fie folosită.
Reprezentanții Tinder au decis să facă o mutare ce are ca scop limitarea interacțiunilor „cu cântec” dintre utilizatorii acestei aplicații de dating. Utilizatorii care își caută un partener vor fi astfel protejați, după implementarea acestei măsuri.
Decizia pe care au luat-o șefii de la Tinder pentru a oferi o protecție mai ridicată utilizatorilor
În lipsa legilor ce țin de GDPR, noua opțiune este valabilă doar pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii (SUA). Și sunt destul de greu de aplicat în cazul celor din spațiul Uniunii Europene.
Mai exact, americanii care vor să-și găsească jumătatea prin intermediul aplicațiilor de dating, au acum posibilitatea de a verifica antecedentele persoanei cu care și-au dat „match”, conform playtech.ro.
De ce are nevoie Garbo pentru a fi funcțională
Totul are loc, pe Tinder, prin intermediul centrului de siguranță. Utilizatorii au posibilitatea de-a atinge pictograma scut, de culoare albastră, oriunde în aplicație, pentru a ajunge la funcția care te ajută să ai acces la mai multe detalii despre posibilul / posibila partener / parteneră. Totul se realizează cu ajutorul site-ului Garbo, o platformă non-profit de verificare a antecedentelor utilizatorilor.
Pentru a funcționa, Garbo are nevoie de prenumele și numărul de telefon al unei persoane, pentru ca mai apoi să facă publice informații despre aceasta. Opțional, ar putea cere și alte informații, ca vârsta, spre exemplu.
Care sunt marile ține ale „scutului de protecție” oferit de Tinder
Serviciul cu care colaborează Tinder are o bază de date cu peste un miliard de intrări care conțin informații despre antecedentele de violență, arestări sau eventuale condamnări. Mai mult, tot aici poate fi găsit și un registru al agresorilor sexuali.
Astfel, Garbo exclude unele infracțiuni non-violente și nevătămătoare, cum ar fi acuzațiile de posesie de droguri sau amenzile luate în trafic. Așadar, dacă după o asemenea verificare dai de un agresor sexual sau de un fost condamnat, ești încurajat să raportezi acest lucru la Tinder.
Căutările pe Garbo nu sunt gratuite, ci costă în jur de 2,5 dolari (pentru o căutare). Reprezentanții de la Tinder au ținut să menționeze că nicio cotă-parte din această sumă nu îi va reveni, mai precizează sursa citată.