Evenimentul Zilei > International > Măsură fără precedent luată de Coreea de Nord. Guvernul a cerut malayesienilor să părăsească țara
Măsură fără precedent luată de Coreea de Nord. Guvernul a cerut malayesienilor să părăsească țara

Măsură fără precedent luată de Coreea de Nord. Guvernul a cerut malayesienilor să părăsească țara

Guvernul de la Phenian a interzis malayesienilor aflaţi pe teritoriu nord-coreean să părăsească ţara, ca urmare a asasinării lui Kim Jong-nam.

KCNA, agenţia de presă de stat nord-coreeană, a declarat că interdicţia va fi valabilă până când: „incidentul din Malaysia (n.r. asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean) va fi soluţionat.“
 
Confrom declaraţiilor oficiale această interdicţie are caracter temporar şi are ca scop protejarea cetăţenilor nord-coreeni din Malayesia, informează Reuters.
Ministrul de externe nord-coorean a anunţat ambasada malayesiană de la Phenian de motivele acestei măsuri şi a declarat că speră ca totul să se rezolve cât mai repede pentru a putea continua legătura diplomatică dintre cele două ţări, conform KCNA, ciat de Mediafax. 

Kim Jong-Nam, care critica dinastia la putere de la Phenian, a murit după ce a fost agresat pe aeroportul din Kuala Lumpur de două femei care i-au aplicat pe faţă substanţa toxică VX, inclusă de ONU în categoria armelor de distrugere în masă.