Măști făcute în casă, pentru hidratarea părului în sezonul rece

Măști făcute în casă, pentru hidratarea părului. Sursa foto: 129739171 © Puhhha | Dreamstime.com

Temperaturile scăzute afectează părul mai mult decât credem noi. La degradarea podoabei capilare contribuie și căciulile sau fularele din lână pe care le purtăm zilnic iarna. Pentru a preveni deteriorarea firului de păr, este recomandată o îngrijire mai atentă din care să nu lipsească măștile hidratante.

Hidratarea părului este extrem de importantă în orice anotimp. Iarna trebuie acordată o atenție mai mare podoabei capilare, asta pentru că factorii extremi o pot deteriora. Uleiurile naturale aplicate zilnic pe păr pot împiedica neplăcerile, însă ele nu sunt suficiente în sezonul rece.

Măști făcute în casă, pentru hidratarea părului

Specialiștii în frumusețe spun că, în sezonul rece, este recomandată hidratarea părului cel puțin o dată pe săptămână cu ajutorul măștilor. Nu este nevoie să dai bani pe produse scumpe, ci poți face o mască în confortul casei tale, cu ingrediente naturale.

Masca de păr cu ulei de cocos este una dintre cele mai ușor de preparat. Pentru un păr lung și des este necesar aproximativ jumătate de cană de ulei de cocos încălzit. În cazul persoanelor cu părul scurt, sunt suficiente 2 - 3 linguri. Acest ulei poate fi încălzit punând recipientul sub jetul de apă fierbinte sau pe bain-marie. Se aplică pe părul uscat și se lasă să acționeze cel puțin trei ore.

O altă mască făcută în casă pentru hidratarea părului este cea cu avocado și ulei de măsline. Pentru ea ai nevoie de jumătate de avocado copt și trei linguri de ulei de măsline. Cu ajutorul unui blender transformă ingredientele într-o pastă pe care o aplici pe părul ud, proaspăt spălat. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 30 de minute, după care se spală părul din nou. Cantitatea de ingrediente se ajustează în funcție de lungimea părului.

Hidratarea părului se poate face și cu un amestec de iaurt, miere și ulei de măsline. Pentru această mască ai nevoie de o linguriță de ulei de măsline, o lingură de miere și un sfert de cană de iaurt. Amestecă ingredientele și aplică pasta pe părul umed. Lasă să acționeze 20 de minute și apoi spală-te pe cap.

Măști pentru păr cu aloe vera, miere sau lămâie. Sursa foto: 130596229 © Ekaterina Morozova | Dreamstime.com

Măști pentru păr făcute în casă

Masca cu iaurt, lămâie și oțet de mere este o altă variantă pentru hidratarea părului. Ai nevoie de patru linguri de iaurt, o lingură de oțet de mere și o lingură de zeamă de lămâie. Amestecă bine și aplică pe păr și pe scalp. Lasă să acționeze pentru aproximativ jumătate de oră, apoi spală părul normal.

Hidratează părul cu gălbenuș de ou, miere și ulei de ricin. Pentru această mască ai nevoie de un gălbenuș de ou, o linguriță de ulei de ricin și două lingurițe de miere. Amestecă ingredientele până obții o pastă groasă pe care o aplici de la rădăcină spre vârfuri. Lasă să acționeze pentru o oră, apoi spală părul cu șampon și apă caldă.

Masca cu gel de aloe vera și ulei de eucalipt nu ajută doar la hidratare ci calmează și scalpul. Pentru aceasta ai nevoie de patru linguri de gel de alor vera și trei picături de ulei esențial de eucalipt. Pasta obținută se aplică pe rădăcini, masând bine scalpul, apoi se întinde spre vârfuri. Lasă să acționeze timp ce 30 de minute apoi spală părul așa cum o faci în mod normal.

Hidratarea părului nu este singura rutină pentru podoaba capilară în sezonul rece

Iarna este foarte importantă hidratarea părului, însă acesta nu este singurul mod în care putem avea grijă de podoaba noastră capilară. În sezonul rece nu este recomandat să îți speli părul mai des de două ori pe săptămână. Dacă părul tău se îngrașă repede, folosește un șampon uscat între spălări.

Pentru a evita deshidratarea părului, nu ieși din casă fără să îl usuci. Atunci când temperaturile sunt scăzute și vântul bate puternic, protejează-ți podoaba capilară cu o căciulă sau cu o pălărie. Fulgii de zăpadă și rafalele de vânt nu sunt deloc benefice pentru firul de păr.

Hidratarea părului nu se face doar prin aplicarea unor măști. La fiecare spălare folosește un balsam hrănitor, care să îți protejeze firele. Folosește balsamuri sau uleiuri fără clătire și evită să coafezi părul cu produse pe bază de căldură, potrivit thehealthsite.com.