Mass-media de stat chineză îndeamnă Beijingul să-și întărească Armata pe fondul amenințărilor SUA

 Mass-media de stat chineză îndeamnă Beijingul să-și întărească Armata pe fondul amenințărilor SUA

Mass-media de stat chineză a reacționat la amenințarea lui Joe Biden de a începe un „adevărat război”, cerând Chinei să-și intensifice apărarea.

Publicația chineză Global Times a răspuns remarcii președintelui SUA îndemnând China să-și întărească apărarea militară. Purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist Chinez a declarat că China trebuie să își întărească apărarea pentru a „priva SUA de ideea că pot câștiga fără probleme într-un conflict asupra Taiwanului și a Mării Chinei de Sud”.

„Trebuie să convingem lumea în viitorul apropiat că China nu va provoca SUA, dar dacă SUA vor veni să se lupte cu China în strâmtoarea Taiwanului sau în Marea Chinei de Sud, Armata Populară Chineză va avea capacitatea de a declanșa iadul asupra lor ", a scris Global Times.

Marți, Biden a discutat despre importanța securității cibernetice în țară și a avertizat că SUA ar putea intra într-un „adevărat război” cu o „putere majoră” dacă ar avea loc un atac cibernetic asupra țării.

Ne puteți urmări și pe Google News

La prima sa vizită la Biroul Directorului de Informații Naționale/Director of National Intelligence de când a venit la putere, președintele SUA a emis un avertisment care a subliniat preocupările privind amenințările cibernetice din partea Rusiei și Chinei. Securitatea cibernetică este o prioritate majoră pentru administrația Biden în urma atacurilor asupra companiilor americane, de care au fost învinovățiți hackerii militari ruși și chinezi.

Avertismentul lui Joe Biden asupra Chinei declanșează un răspuns furios din partea Beijingului

Joe Biden a spus: „Cred că este mai mult decât probabil să ajungem, dacă vom ajunge într-un război - un adevărat război - cu o putere majoră, va fi ca o consecință a unei cyber-crize de mare amploare.

Recent, companii americane precum compania de software SolarWinds, compania Colonial Pipeline, compania de procesare a cărnii JBS și firma de tehnologie Kaseya au fost toate supuse unui atac cibernetic. În unele cazuri, atacurile cibernetice ale acestor companii au afectat aprovizionarea cu combustibil și alimente din întreaga țară. Hackarea firmei de tehnologie Kaseya a afectat sute de companii din întreaga lume.

Chiar la începutul acestei luni, China a fost acuzată de un atac cibernetic care a afectat multe entități, inclusiv Microsoft. SUA și aliații săi, Marea Britanie și UE, au dat vina pe China pentru atacul cibernetic care a afectat cel puțin 30.000 de organizații din întreaga lume.

"Credem că operatorii cibernetici care lucrează sub controlul serviciilor de informații chineze au aflat despre vulnerabilitatea Microsoft la începutul lunii ianuarie și se întreceau pentru a exploata vulnerabilitatea înainte ca [aceasta] să fie identificată pe scară largă în domeniul public", a declarat o sursă de securitate pentru BBC.

Cu toate acestea, China a negat toate acuzațiile de atacuri cibernetice.