Originea MASONERIEI. Templierii şi istoria lor după “Pergamentul de la Chinon”

Originea MASONERIEI. Templierii şi istoria lor după “Pergamentul de la Chinon”

Pe 25 octombrie 2007, Vaticanul lansa oficial documente vechi de 700 de ani, nevăzute practic niciodată de către oamenii de rând privind templierii.

Acele documente erau neidentificate la adevărata lor valoare de cercetătorii Vaticanului până în 2001. Este vorba despre “Pergamentul de la Chinon” care arată că Papa Clement al V-lea îi exonerase de vină pe Templieri în 1308, dar, la presiunile regelui Franţei Filip al IV-lea, a desfiinţat Ordinul templielior

în 1312. Documentul a fost tipărit într-un tiraj de numai 799 de exemplare.

În carte se găseşte traseul juridic al procesului intentat Ordinului Cavalerilor Templieri, din1307 şi până la arderea pe rug a Marelui Maestru Jaques de Molay şi a lui Geoffrey de Charney, la Paris, în 18 martie 1314.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse calificate spuneau că Vaticanul s-a grăbit să publice “Pergamentul de la Chinon” la numai şase ani de la identificarea sa tocmai pentru că arată cum Papa Clement s-a dezis de acţiunile interesate orientate împotriva Ordinului.

Se mai spune că Templierii care au supravieţuit prigoanei şi dizolvarii Ordinului, au jurat război pe veci monarhiei franceze şi Bisericii Catolice. Monarhia franceză a dispărut în 1789.

Se mai spune că unii templieri ar fi scapat cu viaţă fugind pe apă, la bordul flotei ultraperformante pentru secolul 14 şi ar fi devenit ba piraţi, sau ca ar fi debarcat în Scoţia şi ar fi renăscut ca masoni. Unele legend spun că superstiţia că ziua de vineri 13 poartă ghinion vine de la faptul ca arestările Cavalerilor în Franta au avut vineri, 13 octombrie 1307.

Se mai spune că Jaques de Molay le-ar fi strigat de pe rug Papei şi regelui Filip că îi va vedea curând în faţa lui Dumnezeu. Papa şi monarhul au murit la scurta vreme după aceea.

Pergamentul de la Chinon a fost scris în 1312, anul dizolvarii Ordinului de către Papa.

Condamnarea pentru erezie a tribunalelor ecleziastice locale "se bazează pe confesiunile unor Templieri, care însă ulterior au retractat aceste afirmaţii şi din acest motiv au fost consideraţi recăzuti în eroarea pentru care au fost judecaţi si condamnati. Puterea temporală, singura care avea autoritatea să o facă, i-a condus pe rug", spunea istoricul Franco Cardini Cardini