Evenimentul Zilei > Actualitate > Mașină de lux a unui CLAN DE ROMI, dotată cu GIROFAR și SIRENE. Se întâmplă în orașul unde șeful celui mai tare clan era sprijinit infracțional chiar de șeful Poliției I VIDEO
Mașină de lux a unui CLAN DE ROMI, dotată cu GIROFAR și SIRENE. Se întâmplă în orașul unde șeful celui mai tare clan era sprijinit infracțional chiar de șeful Poliției I VIDEO

Mașină de lux a unui CLAN DE ROMI, dotată cu GIROFAR și SIRENE. Se întâmplă în orașul unde șeful celui mai tare clan era sprijinit infracțional chiar de șeful Poliției I VIDEO

Romii dintr-un oraș din vestul țării au găsit soluția să scape de autorități, cel puțin în trafic. Și-au dotat un bolid de lux negru cu girofar de poliție și sirene. Acum gonesc ca nebunii pe strzăi, în timp ce toată lumea crede că în interior ar fi forțe sub acoperire care sunt în acțiune.

O mașină aparținând unor romi a fost filmată gonind pe străzile din Lugoj cu girofarul aprins și cu sirenele pornite. Un bolid de lux negru ”complet echipat”, asta au văzut oamenii, fără să știe că mașina e proprietatea unui clan de romi din oraș.

Imaginile care au scandalizat internetul au fost filmate pe strada Primăverii, chiar de un rom, relatează lugojinfo.ro. Bolidul care trece în viteză pe strada îngustă și obligă un alt șofer aflat în trafic să tragă dreapta și îi dea prioritate. Deși, după ce trece prin fața celui care filmează sirenele sunt oprite, girofarul încă mergea, iar șoferul a intrat cu viteză în sensul giratoriu, făcându-i pe șoferii care circulau liniștiți prin zona străzii Huniade să tragă și ei dreapta.

Ca să se laude, romii au postat filmul pe mai multe rețele de socializare și se laudă că au și ei mașini ”echipate” ca poliția.

Clanul condus de Viscol, sfătuit să comită infracțiuni și să scape chiar de șeful Poliției

Amintim că romii din Lugoj au avut, ani la rând, relații extrem, de strânse nu cu polițiști oarecare, ci cu însunți șeful Poliției Timiș și cu alți șefi de servicii diun cadrul IPJ.

Procurorii anticorupție din Timișoara au demonstrate, iarna trecută,  cum mafia țigănească era protejată direct de conducerea Inspectoratului județean de Poliție.  Fără nicio jenă, romii se lăudau cu relațiile din Poliție și politică, oamenii legii luau de la ei șpagă, făceau trafic de influență și chiar racolau alți ofițeri care să sprijine clanul ”Viscol”. Fostul șef al IPJ Timiș, Sorin Munteanu, reținut la începutul anului trecut în acest dosar, nu s-a sfiit să primească bani și să facă intervenții pentru protejatul său chiar în perioada în care era deja anchetat, pentru alte fapte grave de corupție. Viscol era un obișnuit al casei lui Munteanu. El a dat polițiștilor mită mii de euro, ca să îi curețe dosarele de evaziune fiscal deschise pe numele lui, dosare  cu prejudiciu de peste 1 milion de euro. ”Viscol” a vândut mașini la negru de peste 1 milion de euro, apoi a dizolvat firmele

”În cadrul grupului infracţional, Muntean Petru Sorin (n.r. șefiul Poliției Timiș) a coordonat întreaga activitate a acestuia, prin stabilirea „strategiilor” prin care făptuitorul Boţ Iulian putea fi favorizat, stabilind întâlniri între membrii grupului şi activităţile pe care fiecare urma să le desfăşoare”, se arată în referatul procurorilor.

Din actele dosarului a rezultat că Boţ Iulian a dat polițiștilor 30.000 euro, ”din care 7.000 euro lui Muntean Petru Sorin, 7.000 euro lui Pavel Dumitru, 7.000 euro lui Bîlc Marin, 2.000 euro la un expert contabil neidentificat până în prezent şi 1.000 euro la un traducător, sume remise anterior lunii mai 2015, 4.000 euro lui Pavel Dumitru, 1.500 euro lui (…), 500 euro lui Bîlc Marin după luna mai 2015. De asemenea a făcut demersuri pentru refacerea în fals a unor evidenţe contabile ale firmelor SC (…) SRL şi SC (…) SRL ambele din Lugoj”. (Sursa video: Lugojinfo.ro; Foto: Adrian Pîclișan)