Poliția a făcut percheziții la domiciliile mai multor suporteri ai echipelor Steaua și Dinamo București. Autoritățile pun în aplicare mai multe mandate de aducere și citații, într-un dosar care vizează incidentele de la meciul dintre Dinamo şi UTA.
Poliţiştii au descins la 15 locații de pe raza municipiului București și din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi. Aceștia pun în aplicare 26 de mandate de aducere şi citaţii. Sunt vizați suporterii echipelor de fotbal Steaua București și Dinamo București. Ancheta vizează evenimentele violente de la meciul dintre Dinamo și UTA Arad, din 8 martie.
Poliția a descins la suporteri
Ancheta a fost demarată după incidentele violente dintre suporterii care au participat la meciul de fotbal dintre Dinamo și UTA. Poliția are în vedere fanii echipelor Dinamo și Steaua care au intrat în teren și s-au bătut, folosind materiale pirotehnice. Şapte persoane, între care şi liderul galeriei CSA Steaua Andrei Florescu, sunt duse la audieri.
Potrivit unui comunicat emis de Poliția Capitalei, lucrătorii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au pus în executare 15 mandate de percheziţie. De asemenea, au fost emise un număr de 26 de mandate de aducere şi citaţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi. Este vorba despre un dosar penal în care se fac cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive.
„În urma activităţilor întreprinse, şapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport. Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, arată sursa citată.
Cercetările sunt efectuate de Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Mehedinţi şi al echipelor Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Dosarul îi vizează pe suporteri
Potrivit unor surse judiciare, dosarul instrumentat de poliția bucureșteană vizează incidentul de la meciul de fotbal din 8 martie dintre Dinamo şi UTA. Suporterii dinamoviști și cei steliști au intrat în teren și s-au luat la bătaie. Ei au folosit şi materiale pirotehnice interzise în incinta stadioanelor.
Suporterii de la CSA Steaua sunt vizați deoarece au participat la meci, cu sprijinul celor de la UTA Arad.
De menționat că, în urmă cu o săptămână o altă anchetă demarată de poliția Capitalei i-a avut în vedere pe membrii galeriei echipei Rapid București. Aceștia au fost puși sub acuzare, în ancheta preluată de DIICOT. Ei au fost acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice, operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.
Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a fost ridicat de mascaţi, joia trecută.
Poliția ar fi acționat la directiva UE
Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir crede că autoritățile au acționat în baza unor recomandări ale Uniunii Europene. Potrivit acestuia, poliția a pus în practică această decizie adoptată în urma unui demers inițiat de FIFA. Oficialii fotbalului mondial au în vedere reducerea nivelului de violență pe stadioane.
„E normal ce se întâmplă. Este o directivă venită de la Uniunea Europeană. Am fost de curând la Dubai unde m-am întâlnit cu un oficial important de la FIFA care mi-a spus că au trimis o circulară la guverne prin care cereau măsuri mai dure pentru folosirea petardelor și fumigenelor pe stadioane. Vai de mine, nu știți voi ce autoritate are FIFA. Ei au venit la Comunitatea Europeană, iar UE a mers spre statele membre. E deranj cu asta. În Anglia îți dă 5 ani de pușcărie pentru o pocnitoare”, a spus Mitică Dragomir conform iAMsport.ro.
Dragomir nu crede că poliția a acționat împotriva suporterilor violenți la ordinul autorităților politice. El nu crede că ar fi vorba despre un exercițiu de imagine într-un an electoral.