CSA Steaua, ajutată să promoveze în SuperLiga. Decizia Consiliului Concurenței

CSA Steaua, ajutată să promoveze în SuperLiga. Decizia Consiliului Concurenței

CSA Steaua a primit o veste importantă privind dreptul de promovare în SuperLiga. Consiliul Concurenței a confirmat statutul său de club profesionist. După înfrângerea din deplasare cu CS Mioveni, echipa Armatei a ratat șansa de a ajunge în play-off-ul actualului sezon din Liga 2. Cu toate acestea, CSA Steaua ar putea să-și reevalueze obiectivele pentru stagiunea viitoare.

CSA Steaua, ajutată să promoveze în SuperLiga

Echipa Armatei a încercat de mai multe ori să promoveze SuperLiga, dar acest țel nu a putut fi atins. Situația s-ar putea schimba în curând, având în vedete că aceasta a primit titulatura de club profesionist.

Conform, Consiliului Concurenței, orice club sportiv de drept public poate fi considerat profesionist.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Consiliul Concurenței a informat Parlamentul că orice club sportiv de drept public poate fi considerat club profesionist, iar o eventuală modificare a Legii Sportului în acest sens nu ar încălca în niciun fel legislația europeană si nici legislația națională în materie de ajutor de stat.

CSA Steaua

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Documentul arată că forma juridică de organizare este irelevantă și nu are nicio legătură cu statutul de club profesionist. Potrivit legislației europene, orice club sportiv care își plătește angajații pentru a face sport este un club sportiv profesionist, indiferent care este forma de organizare juridică a clubului respectiv.

Concret, potrivit legislației europene, atâta timp cât Steaua București își plătește sportivii pentru a juca fotbal, handbal, baschet sau polo – atunci clubul Steaua este un club sportiv profesionist, indiferent care este forma de organizare juridică a clubului”, se arată în mesajul postat de fanii CSA Steaua pe pagina de Facebook Glasul Armatei.

Decizia Consiliului Concurenței

De asemenea, titulatura poate fi atribuită tuturor cluburilor de drept public din România. Printre acestea se numără CS Dinamo, CS Rapid, CSM București, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr.

„În conformitate cu Regulamentul UE nr. 651 / 2014, ‘sport profesionist’ înseamnă practicarea unui sport ca activitate lucrativă sau ca serviciu remunerat, indiferent dacă a fost încheiat sau nu un contract de muncă oficial între sportiv și organizația sportivă respectivă.”, se mai arată în mesajul care citează din decizia Curții Constituționale.

CSA Steaua

Sursa foto: Facebook

CSA Steaua, aproape la egalitate cu restul cluburilor profesioniste

După încercările îndelungate de a promova în SuperLiga, CSA Steaua ar putea atinge acest obiectiv. Totul după decizia experților de la Consiliul Concurenței. Conform acestora, modificarea articolului 31 din Legea Sportului, prin care persoanele juridice de drept public pot fi recunoscute ca fiind cluburi sportive profesioniste, nu încalcă legislația privind ajutorul de stat.

„Statutul unei entități – adică forma de organizare juridică a cluburilor sportive – NU este determinant pentru aplicarea legislației de ajutor de stat, singurul criteriu relevant fiind dacă aceasta desfășoară sau nu o activitate economică.”, arată Consiliul Concurenței.