Evenimentul Zilei > Social > Masca de protecţie afectează buzele! Ce trebuie să faceţi pentru a preveni infecţiile şi crăpăturile severe
Masca de protecţie afectează buzele! Ce trebuie să faceţi pentru a preveni infecţiile şi crăpăturile severe

Masca de protecţie afectează buzele! Ce trebuie să faceţi pentru a preveni infecţiile şi crăpăturile severe

Masca de protecţie este cauza infecţiilor şi crăpăturilor severe ale buzelor, avertizeată dr. Tijion Esho, care conduce două clinici la Londra, Newcastle și Dubai.
Masca de protecţie a crescut cu 20%  distrugerea buzelor. Hidratarea, balsamul de buze și o mască de mătase sunt esențiale pentru a preveni.

Dr. Tijion Esho susține că a cunoscut o creștere semnificativă a pacienților care vin la cabinetele sale cu o afecțiuni de acest fel.

Dacă nu îngrijim buzele corespunzător după ce purtăm masca de protecţie poate provoca crăpături severe și chiar infecții.

El a spus: „Utilizarea măștii este acum obligatorie din motive întemeiate. Dar, din păcate, utilizarea lor a condus la un număr crescut de pacienți care se plâng de buze uscate.

„Am văzut o creștere de 20% a pacienților care solicită tratament pentru uscarea excesivă a buzelor. În majoritatea cazurilor, s-a datorat utilizării măștilor de protecţie”.

Masca de protecţie este importantă. Iar îngrijirea atentă ajuta la prevenirea agravării buzelor și la apariția infecțiilor fungice în zonă.

El a spus: „Buzele au nevoie de îngrijire și hidratare suplimentară în timpul iernii. Deoarece vântul și umiditatea scăzută elimină umezeala de pe suprafața buzelor”.

Atenţie la materilele din care este făcută masca de protecţie

Încercați să evitați utilizarea de materiale dure pentru măști. Bumbacurile și mătăsurile fine sunt bune, reduc distrugerea pielii şi a buzelor.

Asigurați-vă că vă hidratați, cel puțin 2 litri plus zilnic apă. Utilizarea excesivă a măștii și umiditatea crescută în zona din jurul gurii duce la pierderi crescute de apă de pe suprafața buzelor, lăsând buzele mai predispuse la uscare și crăpături.

Exfoliant natural

Masca de protecţie uscă buzele de la utilizarea repetată. Poate duce la acumularea de piele moartă și uscată pe suprafața lor. Încercați să amestecați niște miere împreună cu puțin zahăr și să folosiți o periuță de dinți umedă și moale pentru a peria ușor pielea moartă. Aplicați generos ulei de nucă de cocos înainte de culcare pentru a vă hidrata în continuare.

Balsamul de buze

Este important să alegeți un produs care nu numai că va trata pielea uscată, ci și va stimula hidratarea buzelor prin toate straturile sale.

Evitați utilizarea produselor care vor sta doar pe suprafața buzei. Nu trebuie să uităm că buzelor noastre trebuie îngrijite la fel ca tenul deoarece sunt la fel de expuse la la mască dar şi la poluarea din aer, scrie Daily Mail.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.