Masacrul Shakahola. Au fost descoperite alte 19 cadavre ale unor oameni care au murit de foame în așteptarea lui Iisus

Masacrul Shakahola. Au fost descoperite alte 19 cadavre ale unor oameni care au murit de foame în așteptarea lui Iisus Liderul cultului morții din Kenya, inculpat pentru terorism. Ce au descoperit anchetatorii. Sursa foto: Facebook

Autoritățile din Kenya au descoperit alte 19 cadavre în zona pădurii Shakahola, fapt ce face ca numărul morților să ajungă la 303. Începând cu data de 21 aprilie, au fost exhumate sute de cadavre ale unor persoane despre care se crede că ar fi adepți ai Bisericii Internaționale ”Buna Vestire”, condusă de Paul Mackenzie.

Comisarul regional pe probleme de Interne, Rhoda Onyancha, a declarat că numărul celor dați dispăruți se ridică la 613, în timp ce numărul total al persoanelor salvate este de 95.

Acțiunea de exhumare se află în prezent în cea de-a treia fază. Polițiștii au exhumat deja sute de cadavre, ale unor persoane, care erau adepte ale Bisericii Internaționale, și care s-au înfometat până la moarte, în așteptarea lui Iisus.

S-a deschis un dosar penal

Autoritățile din Kenya au anunțat că îi vor ancheta penal pe liderii sectei, inclusiv pe preotul șef Paul Mackenzie, pentru aceste decese, dintre care unele sunt considerate crime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din primele informații furnizate de Oficiul de Medicină Legală din Shanzu, se arată că au existat cazuri de persoane ucise prin ștrangulare sau suficare.

Gradul de îndoctrinare este atât de mare, mai susțin oficialii din Kenya, încât o parte din cele 65 de persoane salvate au început să se înfometeze din nou, pentru a murit, și de a-l vedea pe Iisus.

Cazați în mai multe centre de ajutor, sectanții au refuzat să mănânce și să bea, fapt ce a determinat intervenția unei instanțe judiciare care a ordonat ca aceste persoane să primească ajutor medical de urgență.

Sinucidere colectivă

Polițiștii vor ca toate aceste persoane să fie transferate în centre de deținere, unde să fie anchetate, pentru a se stabili gradul de implicare a liderului acestei secte religioase, în acest caz de sinucidere colectivă.

Secretarul Cabinetului de Interne, Kithure Kindiki, care a vizitat recent regiunea pentru a supraveghea reluarea exhumărilor, a descris morțile din Shakahola ca fiind o crimă extrem de organizată.

”Mi-e teamă că avem o mulțime de morminte. Pagubele sunt destul de mari. Procesul este departe de a se încheia”, a comentat profesorul profesorul Kindiki.

Masacrul de la Shakahola a reaprins dezbaterile privind reglementarea cultelor în Kenya, o țară predominant creștină cu 4.000 de „biserici”, potrivit cifrelor oficiale, potrivit Națion.Africa.

Președintele țării, William Ruto a înființat un grup de lucru pentru a revizui cadrul legal și de reglementare care guvernează organizațiile religioase.