Evenimentul Zilei > Social > Masacru la o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a ucis peste 30 de persoane, dintre care 22 erau copii
Masacru la o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a ucis peste 30 de persoane, dintre care 22 erau copii

Masacru la o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a ucis peste 30 de persoane, dintre care 22 erau copii

Treizeci și patru de persoane au fost ucise, dintre care 22 de copii, într-un atac armat în masă la un centru preșcolar dintr-o provincie din nord-estul Thailandei, a anunțat poliția locală.

Atacul armat a avut loc în districtul Na Klang, o zonă rurală din provincia Nong Bua Lamphu, în cursul după-amiezii, în timp ce copiii din centru dormeau. Poliția a declarat că bărbatul înarmat s-a sinucis după ce și-a ucis soția și copilul în timpul incidentului, informează The Guardian .

Chanpen Dechpok, primarul satului, a declarat că micuții de la centru erau de vârstă preșcolară.

Generalul-maior Paisan Leusomboon, comisarul adjunct al poliției, a declarat pentru canalul thailandez PPTV HD 36 că autorul atacului este un fost ofițer de poliție care fusese recent concediat de la locul de muncă și care avea probleme de dependență de droguri.

Fotografiile de la fața locului arată cel puțin două cadavre pe podeaua centrului, acoperite cu cearșafuri albe. Un spital local a lansat un apel pentru donarea de sânge.

Fostul polițist a împușcat mai întâi personalul, inclusiv o femeie însărcinată

Rata de posesie a armelor de foc în Thailanda este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, însă cifrele oficiale nu includ numărul mare de arme ilegale, multe dintre acestea fiind aduse de-a lungul anilor peste granițele poroase de la vecinii aflați în conflict.

Împușcăturile în masă în Thailanda sunt rare, dar în 2020 un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57 într-un atac violent care s-a extins în patru locații.

Fostul polițist ar fi împușcat mai întâi personalul, inclusiv o femeie însărcinată. Tot mai multe detalii au apărut în legătură cu masacrul săvârșit în satul thailandez. Poliția a mai spus că atacatorul a împușcat și a înjunghiat copiii și adulții.

Aproximativ 30 de copii se aflau în interiorul clădirii când atacatorul s-a apropiat, imediat după ora prânzului, a declarat un oficial al districtului pentru Reuters.

El a împușcat patru sau cinci membri ai personalului – inclusiv o profesoară însărcinată în opt luni, a declarat Jidapa Boonsom pentru sursa citată.

„La început, oamenii au crezut că au fost focuri de artificii”, a spus ea.