O tânără mamă, de 20 de ani, a sunat, disperată, la 112, după ce, în urma unor discuții contradictorii, concubinul ei,  în vârstă de 41 de ani, i-a luat copilul în vârstă de patru luni. Tânăra le-a spus polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare că, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din municipiul Satu Mare, bărbatul ei i-a luat copilul și i-a spus că se sinucide.

Din fericire, polițiștii care au primit mesajul disperat al mamei l-a găsit pe malul râului Someș acolo unde fusese abandonat de tatăl inconștient care l-a lăsat și a sărit în apă ca să scape de urmărirea oamenilor legii.

„Deoarece minorul avea hainele ude, până la sosirea ambulanței, polițiștii i-au acordat primele îngrijiri înfășurându-l într-o jachetă, fiind ulterior transportat la spital în vederea efectuării de investigații de specialitate, acesta fiind în afara oricărui pericol. La scurt polițiștii l-au depistat pe bărbatul în cauză conducându-l la sediul poliției pentru audieri. Cercetările continua sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal”, a transmis IPJ Satu Mare.

Dincolo de comunicatul instituției, pe pagina de Facebook a Poliției Române, este redată povestea unuia dintre agenții care l-a găsit și salvat pe micuțul de patru luni:

„Noaptea trecută, eram la muncă, deja implicată într-un eveniment cu colegii mei de patrulă, Claudiu și Cristian, când, deodată, am fost trimise mai multe echipe să ne deplasăm în zona râului Someș. Un tată și-a luat copilul de 4 luni și a amenințat că se sinucide. În timp ce efectuam căutările în zonă, tatăl a realizat că este urmărit de poliție și a abandonat copilul în apă, aproape de mal, și a început să înoate în râu.Am ajuns în timp util la copil, ne-am bucurat că nu a fost luat de apă și am avut grijă de el până la sosirea ambulanței.Tatăl a fost găsit și urmează să fie tras la răspundere pentru faptele lui.”.