Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că Drăgan a intermediat mita către Nicolae Ioţcu şi i-ar fi înmânat acestuia plicul cu bani, în care se aflau 10.000 de euro. S-a ajuns aici după ce administratorul județului a fost interceptat în momentul în care a încasat prima tranșă de bani pe care a primit-o șpagă Ioțcu, câteva zile mai devreme.

Până în acest moment lui Drăgan nu i s-a adus nicio învinuire.

Atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Arad au fost preluate, luni, de Adrian Ţolea (PNL), unul dintre vicepreşedinţi, așteptându-se  ca prefectul județului să emită ordinul de constatare a suspendării din funcție a lui Ioțcu, arestat preventinv pentru 30 de zile, sub acuzația de trafic de influență.

“Dispoziția are caracter permanent, dar în momentul în care prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării președintelui ca urmare a arestării, intrăm sub incidența unui articol de lege care ne obligă să convocăm o ședință a Consiliului Județean, în care unul dintre cei doi vicepreședinți va fi ales președinte interimar cu votul secret al majorității consilierilor”, a precizat Țolea pentru Actualități Arad. (Sursa foto: Glasul Aradului)