Evenimentul Zilei > Politica > Revine Marţea Neagră la Guvern – avertisment din PNL
Revine Marţea Neagră la Guvern – avertisment din PNL

Revine Marţea Neagră la Guvern – avertisment din PNL

Guvernul Grindeanu este acuzat de liberali că a pus la cale o nouă "Marţea Neagră" prin OUG 6 şi OUG 9, de data aceasta în domeniul economic.

Senatorul PNL Eugen Ţapu Nazare a spus într-o declaraţie politică că Guvernul a dat cu 6 zile înaintea OUG 13 o ordonanţă "nocivă" care suspendă mai multe articole din Legea finanţelor publice. Potrivit explicaţiilor acestuia, autorităţile locale vor putea să angajeze cheltuieli peste limitele creditelor aprobate şi în alte scopuri decât cele pentru care au fost aprobate. Până acum, încălcarea acestor prevederi ar fi atras răspunderea penală a celor vinovaţi.

"OUG 6 prevede Credite Angajament la Ministerul Dezvoltării in valoare de 30 mld lei si lipsa totala de transparentă in alocarea fondurilor, această alocare discreționară ajungând la latitudinea ordonatorilor de credite in special Consiliile Județene. Vreau să trag un semnal de alarmă! Rezultatul va fi îndatorarea țării pentru multe generații de aici încolo, pentru investiții neprioritare si pentru îmbogățirea clientelei de partid a PSD. Putem spune că această combinație dintre OUG 6 si OUG 9 din 2017 reprezintă pentru domeniul economic echivalentul OUG 13 pentru justiție. Cele două ordonanțe deschid astfel calea spre un jaf de proporții din bani publici fără ca ordonatorii de credit sa mai răspundă in fata legii", susţine senatorul PNL într-o declaraţie politică.

Liderul PNL, Raluca Turcan, a spus că s-a înfiinţat un buget paralel de stat care stă la îndemâna lui Liviu Dragnea.

"Prin Ministerul Dezvoltării autoritățile locale pot lua credite de angajament în cadrul programului național de dezvoltare locală într-un mod strict arbitrar, într-un mod care depinde doar de voia ministrului Dezvoltării Regionale, adică a domnului Liviu Dragnea. În felul acesta se creează un buget paralel față de bugetul care a fost votat în Parlament. Un buget prin care se acoperă din banul public interesele clientelei politice a majorității PSD-ALDE și în același timp se introduce o discriminare între autoritățile publice locale, între cele favorizate de majoritatea PSD-ALDE și cele defavorizate", a adăugat Raluca Turcan.