Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele imagini din 2018 de pe Marte AU ŞOCAT lumea ştiinţei. Se aşteaptă EXPLICAŢII de la NASA
Primele imagini din 2018 de pe Marte AU ŞOCAT lumea ştiinţei. Se aşteaptă EXPLICAŢII de la NASA

Primele imagini din 2018 de pe Marte AU ŞOCAT lumea ştiinţei. Se aşteaptă EXPLICAŢII de la NASA

Primele imagini de pe Marte au şocat oamenii de ştiinţă deoarece nu se aşteptau ca pe planeta Roşie să existe urme de fosile (aşa cum sunt interpretate la prima vedere). Cercetătorii aşteaptă explicaţii de la NASA.

"Par extrem de similare cu urmele fosilelor din perioada Ordovicianului pe care le-am studiat şi fotografiat pe Pământ", a declarat Barry DiGregorio, cercetător din cadrul Centrului de Astrobiologie din Marea Britanie. "Dacă nu sunt urmele unei fosile, mă întreb ce explicaţie geologică va prezenta NASA".

"Sunt extrem de unice prin prisma faptului că nu ştim exact ce sunt", a declarat Ashwin Vasavada, din cadrul Jet Propulsion Laboratory din California.

"Imaginile cu aceste structuri sugerează că ar putea avea origini geologice deoarece sunt asemănătoare cu structurile cristalelor din roci. Însă aceasta este doar una dintre posibilităţi" a mai declarat  Vasavada.

"Dacă vom descoperi mai multe astfel de structuri atunci vom putea spune că are loc un proces important în zona coamei Vera Rubin. Una dintre principalele probleme este reprezentată, însă, de modul în care roverul va face diferenţa dintre un proces biologic şi unul geologic. Este dificil de realizat o astfel de diferenţă chiar şi pe Pământ, unde materialul trebuie supus testelor de laborator. Aşadar capacitatea de a înţelege dacă este vorba despre o structură biologică este relativ limitată"  completează Vasavada, potrivit realitatea.md.