Evenimentul Zilei > Social > MARȘ pentru VIAȚĂ și pentru familie, la CONSTANȚA
MARȘ pentru VIAȚĂ și pentru familie, la CONSTANȚA

MARȘ pentru VIAȚĂ și pentru familie, la CONSTANȚA

Sute de constănțeni au mărșăluit pe străzile principale ale orașului, cerând pentru promovarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți. Ei militează și pentru revizuirea, prin referendum, a Constituției, susținând protecția căsătoriei dintre un bărbat și o femeie.

Manifestanții anti-avort au pornit din fața Arhiepiscopiei Tomisului, fiind insoțiți de mai mulți preoți, Marșul pentru viață fiind supravegheat de jandarmi. “Fiecare viață este un dar!, „Adevărații părinți nasc copii!” sau “Milioane de români cer referendum pentru familie” era scris pe pancartele purtate de participanții la eveniment. Ei au trecut prin Piața Ovidiu, s-au oprit în fața bisericii ortodoxe grece, unde au recitat “Tatăl nostru” și s-au rugat, apoi în fața Spityalului Județean de Urgență Constanța.

Acțiunea de astăzi a fost organizată de federația asociațiilor Pro-Vita. “Manifestația este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română în ideea în care, fiind în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri, readucem prin acest marș public în atenția publicului următoarea îndatorire. Dacă noi am primit viața de la părinții noștri și de la Dumnezeu atunci avem datoria, și noi la rândul nostru, să oferim viață copiilor pe care Dumnezeu ni-i dă. Să ne ajute bunul Dumnezeu să înțelegem acest lucru și să fim susținători ai vieții pentru că viața este supremul dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Nemulțumiți de sistemul care promovează “educaţia sexuală de tip pornografic, care se face prezentă încă de la şcoala primară, de propaganda LGBT care a luat avans împinsă de forţe oculte în şcoala, societatea şi familia românului”, manifestanții antiavort au transmis că se urmărește  “distrugerea valorilor neamului, a credinţei şi a dragostei, într-un cuvânt a familiei sănătoase, naturale şi morale”.  Iar Leonard Vancu, organizatorul marșului a spus, printre altele: “Ne-am hotărât să fim apărătorii acestui copil din pântecele mamei pe care nu-l apăra nimeni  nici legislația, nici medicina, nici umanitatea”