Marș la Chișinău, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova

Marș la Chișinău, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova Sursa foto: gazetadechisinau.md

La Chișinău, în capitala Republicii Moldova, va organizat un marș, la data de 1 iunie, la care participanții vor milita pentru parcursul european pe care a plecat țara. Această acțiune a fost anunțată de deputatul Eugeniu Sinchevici, cel care a transmis că la eveniment s-au alăturat deja 13 organizații de tineret.

„În aceste zile se scrie istorie. Pe data de 20 octombrie va avea loc referendumul care va decide soarta acestei țări. Noi invităm tinerii să facă parte din scrierea acestei istorii”, a afirmat deputatul într-o conferință de presă ce a fost susținută în fața Parlamentului din capitala Basarabiei.

Marș pro-UE, organizat la Chișinău, de 1 iunie

Eugeniu Sinchevici a mai spus că majoritatea tinerilor din Republica Moldova susțin integrarea europeană. „Este bine să vedem câți noi suntem de fapt și să arătăm tuturor celorlalți cât de mulți suntem. Noi vrem să atragem atenția asupra noastră.

Uniunea Europeana

Uniunea Europeana / Sursă foto: Unsplash

Astfel de marșuri sunt bune pentru a porni o discuție, pentru ca oamenii să analizeze care sunt preferințele acestei țări. Și este bine ca absolut toți cei care vor merge la vot pe 20 octombrie și vor avea în fața lor alegerea între un viitor prosper și european al Republicii Moldova sau rămânerea într-o zonă neutră, afiliată mai degrabă estului, este bine ca fiecare să înțeleagă că majoritatea tinerilor ai acestei țări susțin integrarea europeană”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prezent la eveniment, eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat că, la data de 20 octombrie, va avea loc referendumul pentru integrarea europeană și este foarte important ca până atunci toți cetățenii să fie informați corect despre oportunitățile pe care le aduce UE. „Să le spunem oamenilor ce este Uniunea Europeană, ce câștig aduce pentru ei. Să le spunem oamenilor că Uniunea Europeană este un proiect de pace, este un proiect bazat pe libertate”.

„Pe 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a copilului, noi ne gândim la noi, dar și la viitoare generație de cetățeni ai Republicii Moldova, la tineri. Și știm că cel mai bun lucru pe care îl putem face astăzi pentru viitorul Republicii Moldova, pentru tinerii din Republica Moldova și pentru copii moldoveni este să integrăm Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a mai precizat Siegfried Mureșan, conform deschide.md.