Marius Budăi, detalii despre creșterea vârstei de pensionare. „Este halucinant. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR”

Marius Budăi, detalii despre creșterea vârstei de pensionare. „Este halucinant. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR” Pensionarii vor primi pensii mai mari. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marius Budăi a vorbit din nou despre vârsta de pensionare și a dat asigurări că PSD se va opune categoric creșterii vârstei de pensionare, menționând că cine a scris PNRR nu s-a gândit deloc la români.

Potrivit legii semnate încă din 2010, vârsta de pensionare pentru femei trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030. De asemenea, în PNRR, guvernanții și-au asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035.

Mai mult, cei care aleg să lucreze până la 70 de ani, vor primi mai multe bonusuri din partea statului. Numai că, aceste prevederi nu sunt văzute acum cu ochi buni de unii parlamentari, menționându-se că trebuie să primeze creșterea speranței de viață.

Marius Budăi spune că în PNRR sunt mai multe prevederi aberante

„Mie mi se pare halucinant ce descoperim noi acum în acest PNRR scris la secret, pentru că aici este vorba despre oameni, nu este vorba despre altceva. Este vorba despre viața oamenilor. Au trimis acolo niște prevederi aberante, fără să știe ce trimit. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR.

Ne puteți urmări și pe Google News

Să vă răspund pe scurt, ca să nu spună cineva că evităm răspunsul, Partidul Social Democrat nu susține creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani și nu o vom susține, nu o vom semna, nu vom trece așa ceva în lege”, a subliniat ministrul Marius Budăi.

Făcând referire la legea adoptată în 2010, ministrul Muncii a spus că prevederile sunt practic o modalitate „de a pune carul înainte boilor” și că noi nu trăim nici în Germania, nici în Franța sau Spania, acolo unde nivelul de trai este mult mai ridicat. În România speranța de viață este mult mai redusă și de aceea trebuie să se ia atitudine în acest sens.

România trebuie să crească speranța de viață a cetățenilor săi

„Noi trebuie să facem cu totul și cu totul altceva. Să mergem și să creștem speranța de viață a cetățenilor români, după care să discutăm mai departe dacă este cazul. Vă spun că de aceea noi nu putem accepta o asemenea cerere.

Legislația din prezent prevede că poți munci cât dorești și prevede clar niște stimulente pentru cei care vor să stea în muncă până la 65 de ani și nu înțeleg de ce trebuie să înlocuim ceva care funcționează cu ceva mai nou”, a mai spui ministrul Muncii la Antena 3 CNN.