Evenimentul Zilei > International > Marine Le Pen vrea alianță cu neo-naziștii greci. Nu îi acceptă însă pe cei germani
Marine Le Pen vrea alianță cu neo-naziștii greci. Nu îi acceptă însă pe cei germani

Marine Le Pen vrea alianță cu neo-naziștii greci. Nu îi acceptă însă pe cei germani

Preşedinta Frontului Naţional din Franţa (FN, de extrema-dreaptă), Marine Le Pen, a anunţat astăzi că este gata să se întâlnească cu mai mulţi responsabili europeni, inclusiv cu cei ai partidului neonazist Zori Aurii din Grecia, în vederea înfiinţării unui grup parlamentar după alegerile pentru Parlamentul European de duminică, marcate de un puternic avans al partidelor eurofobe.

''Mâine merg la Bruxelles tocmai pentru a mă întâlni cu un anumit număr de responsabili politici, cu Jobbik (partidul de extrema-dreaptă ungar), cu Ataka ( partidul de extrema-dreaptă bulgar) şi, evident, cu Zori Aurii'', a declarat Le Pen la postul BFM TV RMC, preluat de Reuters.

''Există o întreagă serie de mişcări (politice), care, în opinia mea, sunt interesate să participe la o mare forţă politică, al cărei scop este încă o dată să împiedice orice nou avans al Europei federale'', a adăugat preşedinta FN.

Marine Le Pen a exclus în schimb ideea de a se întâlni cu Udo Voigt, care a devenit, la încheierea scrutinului de duminică, primul ales neonazist german care accede în Parlamentul European.

Partidele extremiste vor ocupa 130 din totalul de 751 de locuri din Parlamentul European în legislatura 2014-2019.