De curând au început să apară tot felul de teorii despre moartea ei

Într-un un documentar realizat în 2017 se menţionează că dr. Steven Greer a primit un rezumat secret al unei conversații telefonice între Marilyn și Robert Kennedy, care a avut loc cu doar două zile înainte de moartea vedetei.  Ei au fost implicați într-un caz, iar oficialii guvernamentali au vrut să verifice telefonul pentru a se asigura că nu a dezvăluit secrete acesteia.  Documentul – pe care Greer l-a descris ca un "mandat la moarte" – a fost numit "project moon dust", o frază pe care acest specialist a spus că a fost folosită de CIA pentru a vorbi despre proiectele OZN.

În documentarul Unknowledged difuzat în 2017, el a explicat modul în care „este menționată vizita președintelui într-o bază aeriană secretă cu Marilyn, în scopul de a inspecta dacă sunt elemente din spațiul cosmic". "Nu cred că vorbeau despre meteoriți", a adăugat el.  Greer a crezut că această referire la spațiu și vizita lui JFK se referă la accidentul care a avut loc în New Mexico în anii 1940.  

Rapoartele oficiale indică faptul că acest incident celebru a fost cauzat de prăbușirea unui obiect al Forțelor Aeriene ale SUA într-o fermă din apropiere de Roswell, New Mexico, în 1947.  Dar mulți au crezut că a fost o încercare de a ascunde adevărul – și că, de fapt, era o navă extraterestră care s-a prăbușit acolo.  

Greer declară că a primit această notă secretă de la un bărbat a cărui familie a ajutat la înființarea Agenției Naționale de Securitate (NSA). La sfârșitul videoclipului, profesorul a spus: "A fost o situație tragică, pentru că era o actriță care nu înțelegea prea bine ce înseamnă securitatea națională și nu bănuia brutalitatea celor care doreau să păstreze astfel de secrete".

Pe site-ul său, doctorul a adăugat că "a fost ucisă" fiind părtaşă fără voia ei la ceva ultrasecret

Dr. Greer a fost contrazis de mai mulți investigatori şi au descris aceste declaraţii ale sale ca o farsă, pe care o neagă vehement.  Purtătorul de cuvânt al CIA, Jonathan Liu, a respins pretențiile memoriilor confidențiale. El a spus: "Aceste afirmații sunt nefondate și nu merită o atenție serioasă". Cu toate acestea, moartea subită a actriţei rămâne încă un mister deoarece, în opinia apropiaţilor, nu avea motive şi nici nu dădea semne că ar vrea să termine cu viaţa.