MARIANA NICOLESCO, la Reuniunea UNESCO de la Paris

MARIANA NICOLESCO, la Reuniunea UNESCO de la Paris

«180 de tineri artişti din întreaga lume la Ediţia Jubiliară a Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée»

Reuniunea anuală 2015 a pus în dezbatere numeroase teme revelatoare pentru problemele de civilizaţie cu care se confruntă umanitatea, mediul, violenţa şi educaţia. Astfel, savantul francez Jean Malaurie, antropolog de renume mondial, propunea societăţii de azi examinarea modului de viaţă al unor populaţii ignorate de la capătul lumii, societăţi aşa zis primitive, dar care ne oferă modele de armonie între oameni ce ar putea fi salvatoare pentru lumea de azi.

La fel de aplaudată ca intervenţia acestuia a fost aceea a sopranei Mariana Nicolesco, căreia i s-a făcut onoarea de a închide sesiunea şi căreia Directorul General UNESCO i-a adus un deosebit omagiu.

Mulţumind pentru cuvintele de încurajare ale Doamnei Irina Bokova, Mariana Nicolesco a spus între altele: «Dragi prieteni, Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée pe care l-am creat în 1995 spre a onora memoria legendarei soprane pentru care Puccini a compus Tosca, Mascagni Iris şi Catalani La Wally sărbătoresc în această vară 20 de ani de minunate succese. Aşa cum spuneam şi la Reuniunea noastră de acum un an, credoul meu este că nimic nu-i apropie pe oameni mai mult decât cântul. Prezenţa mea în China, ca Membră a Juriului Concursului Internaţional de Canto al acestei ţări, a declanşat un fenomen care-mi întăreşte convingerile şi care a depăşit orice imaginaţie. După această vizită, toate sopranele din China vor să cânte La Traviata de Verdi, Violetta fiind un rol pe care l-am interpretat de peste două sute de ori în lumea întreagă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sute de tinere talente au participat în China la o selecţie în urma căreia în jur de treizeci de concurenţi se vor alătura colegilor de pe alte meleaguri înscrişi la această ediţie, ridicând la aproape 2500 numărul tinerilor talente din 50 de ţări şi 5 continente veniţi la Brăila până acum. Înţeleg să onorez astfel Înaltul Patronaj UNESCO şi titlul de Artist UNESCO pentru Pace care mi-a fost conferit».