Marian Godină: „Chiar vreți să pierdem lupta cu covidul înainte de a fi infectați? Sunt foarte supărat pe mulți dintre oamenii cu pagini mari de Facebook. Pe influenceri, pe formatorii de opinii, cum le zice pe românește. Cu mulți dintre ei mă știu, pe mulți dintre ei îi admir, îi respect, îi distribui când îmi place ce au scris. Dar acum, cu riscul de a mi se pune toți în cap, sunt foarte dezamăgit de ei”, aşa începe postarea estrem de dură adresată „atotştiutorilor” de pe social media.

Zilele astea, ei nu fac altceva decât să coboare moralul oamenilor mai jos decât e deja. În cazul în care nu știați, dragi influenceri, situația asta cu virusul ne-a prins în formula asta de acum, cu sistemul ăsta medical, cu jandarmii și cu polițiștii pe care îi avem, cu politicul și cu guvernanții pe care îi știm. Așa că, dragă formator de opinie, textul tău de căcat, în care întrebi unde sunt spitalele regionale promise, nu va face să apară spitale. Dar va fi citit de mulți care, deja panicați, se vor panica și mai mult. Influencerule, scrii câte trei postări în care arăți lumii cât de slabe sunt poliția și jandarmeria, cum cântă ei imnul în loc să-și facă treaba și cum ne-au gazat ei la 10 august.

Bravo, mă! Acum, că ai scris tu asta, gazul de la 10 august s-a transformat în bășini de zâne, iar polițiștii și jandarmii au devenit, brusc, cu toții, niște Einsteini.

Şi continuă:Unii chiar se vor apuca de descoperirea vaccinului. Noroc cu postarea ta. Asta e nevoie de citit acum? Că ne-au gazat jandarmii pe 10 august și că polițiștii nu merită respect pentru că știi tu că stau la masă cu interlopii?

Asta contează acum? De asta ești tu influencer? Să accentuezi lumii starea asta de rahat? Ce rezolvi, mă, cu astea? Care e binele pe care-l faci tu societății aflate în acest impas, prin postările astea?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE