Marea finală Eurovision 2024. Care sunt țările care vor performa pentru marele premiu

Marea finală Eurovision 2024. Care sunt țările care vor performa pentru marele premiu Vasile Bănescu l-a criticat pe câștigătorul Eurovisionului. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pe 9 mai, în Suedia, a avut loc cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2024. Un total de 16 țări au urcat pe scenă pentru a-și disputa un loc în finală. Doar zece dintre acestea au reușit să se califice pentru a se lupta pentru prestigiosul trofeu.

În semifinală, artiști din Malta, Albania, Grecia, Elveția, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia și Țările de Jos au încântat publicul cu interpretările lor.

Fiecare dintre aceștia au captivat prin alegerile lor muzicale, prestațiile scenice și spectaculoasele efecte speciale.

Eurovision 2024. Cele zece țări care au ajuns în finală

În urma votului publicului, șase dintre artiști au fost eliminați din competiția pentru marele titlu Eurovision. Astfel, cele zece țări care au reușit să ajungă în finală sunt:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Letonia (Dons – „Hollow”)
  • Austria (Kaleen – „We Will Rave”)
  • Țările de Jos (Jost Klein – „Europapa”)
  • Norvegia (Poarta – „Ulveham”)
  • Israel (Eden Golan – „Uraganul”)
  • Grecia (Marina Satti – „ZARI”)
  • Estonia (5minust și Puuluup – „(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) magadi”)
  • Elveția (Nemo – „Codul”)
  • Georgia (Nutsy Buzaladze – „Pompier”)
  • Armenia (LADANIVA – „Jako”).

Competiția își va desemna marele câștigător în finala ce se va desfășura pe 11 mai.

Un total de 26 de țări vor concura la Eurovision, incluzând cei zece finaliști din fiecare semifinală, precum și țările fondatoare (Marea Britanie, Germania, Spania, Italia și Franța), alături de Suedia, țara gazdă a evenimentului din acest an.

eurovision

Eurovision. Sursa foto: Arhiva EVZ

Primele zece finaliste

În semifinala de sâmbătă de la Eurovision s-au calificat mai departe: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croaţia, Irlanda şi Luxemburg.

Favorită la marele premiu din acest an este Croația, cu Baby Lasagna. Surprinzător, trupa a reușit să intre în concurs doar după ce câștigătorul inițial al concursului național de selecție din Croația s-a retras.

Croația, Eurovision

Sursa foto: Eurovision/ Instagram

 

De asemenea, Elveția este considerată cu șanse mari la câștigarea premiului de la Eurovision 2024, în timp ce Italia, care este calificată automat, era pe locul trei conform site-ului care colectează cele mai multe cote de pariere într-un top.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eurovision Song Contest (@eurovision)

De menționat că Ucraina este din nou printre favoriții pentru câștigarea Eurovision, fiind la o mică distanță de Irlanda.