„Marea Buclă”, urmărită de 3,5 miliarde de telespectatori

„Marea Buclă”, urmărită de 3,5 miliarde de telespectatori

Turul Franței, cel mai prestigios eveniment din ciclismul mondial, va lua startul, începând de mâine, în cea de-a 102-a ediție

Ciclismul, unul dintre cele mai îndrăgite sporturi, va fi din nou în topul audiențelor, începând de mâine și până pe data de 26 iulie. În Hexagon se va desfășura Turul Franței, cea mai importantă competiție a „sportului cu pedale”.

Chiar dacă cele două Războaie Mondiale au întrerupt întrecerea patru, respectiv șapte ani, se va bifa cea de-a 102-a ediție a acestui concurs. Astfel, rutierii se vor întrece pe durata a trei săptămâni, dintre care 21 de etape și patru zile de pauză. În acest an, Turul Franței va alinia 198 de rutieri, din 22 de echipe. Traseul total al „Marii Bucle” se întinde până la 3.360 kilometri și va începe în Olanda, la Utrecht, și se va sfârși, ca de obicei, la Paris, pe Champs Elysees.

Englezii de la Sky au „bolidul”

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru acest an, organizatorii pun la bătaie premii totale de 2.030.150 euro, dintre care 450.000 euro vor reveni câștigătorului cursei, în timp ce victoria de etapă e răsplătită cu 4.000 de euro. Potrivit active. com, 3,5 miliarde de telespectatori din peste 170 de țări urmăresc acest Mare Tur. Un ciclist „aruncă” circa 6.000 de calorii într-o etapă a „Marii Bucle”, și poate da, în medie, de 486.000 de ori din pedale pe parcursul Turului. Cea mai scumpă bicicletă din acest an din întrecere este Pinarello Dogma F8, care costă în jur de 14.000 de euro și aparține echipei Sky. Campionul en-titre este italianul Vincenzo Nibali, rutierul celor de la Astana.