Marea Britanie se felicită pentru Brexit. Au scăpat de problemele UE

Marea Britanie se felicită pentru Brexit. Au scăpat de problemele UE Sursa: arhivă EVZ

La șapte ani distanță de când Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, spune că a fost o decizie proastă. Britanicii au altă părere și se felicită că au părăsit la timp un proiect pe cale să se prăbușeească.

Șefa Consiliului Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut în cele din urmă că liderii europeni au „greșit”, când Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană. Fostul ministru german al apărării, devenit șef al Comisiei Europene, a explicat că este necesar ca următoarea generație să „repare” și să convingă societatea britanică să revină în UE.

Marea Britanie se distanțează de politica Uniunii Europene

Însă opinia publică din Albion este de altă părere. De exemplu, publicația The Sun consideră că proiectul european se prăbușește. Granițele care se închid și economia care scade abrupt sunt principalii factori afectează credibilitatea UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest sens, jurnaliștii au dat exemplul Germaniei. Regimul de la Berlin a trecut de la motorul economiei europene la un stat care poluează peste măsură.

Nu în ultimul rând, analiza publicației britanice evidențiază criza politică care se desfășoară în majoritatea statelor europene. Au evidențiat popularitatea partidelor extremiste. În aceste condiții, britanicii concluzionează că Brexitul a fost decizie bună.

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen. Sursa foto: Arhiva EVZ

Extrema dreaptă devine tot mai influentă pe continentul european

Rushi Sunak, prim-ministrul britanic, a subliniat că nu se pune problema ca Marea Britanie să revină în rândul statelor membre UE. Chiar dacă Bruxelles-ul face lobby pentru posibila revenire a Londrei în proiectul european.

În altă ordine de idei, pe plan intern britanicii acuză costurile mari pentru deplasările demnitarilor. În acest sens au dat exemplul celor mai importante persoane din Marea Britanie care participă la summitul COP 28 din Dubai.

COP28, adunarea generală a ipocriților

Trei avioane vor decola din Marea Britanie pentru a-i transporta pe Regele Charles, premierul Rishi Sunak și Lordul Cameron la summitul COP 28. Summit la care va participa și președintele Klaus Iohannis.

„De obicei, nu ne supărăm pe miniștrii care folosesc avioane pentru a se deplasa. Dar chiar au nevoie de trei avioane pentru a ne ține prelegeri la un summit privind schimbările climatice? Regele, Rishi și Lordul Cameron merg cu toții la COP28, dar fiecare își ia propriul avion privat.

În timp ce adunarea anuală a ipocriților ipocriți se îndreaptă spre Dubai în acest weekend, cu siguranță coada pentru pista de aterizare a fost deja destul de lungă? Doar ministrul Energiei, Claire Coutinho, a fost suficient de isteață pentru a-și rezerva un zbor comercial. Nu puteau Dave și Rishi să împartă o cabină”, se întreabă retoric jurnaliștii de la publicația The Sun.