Marea Britanie, dispusă să instruiască mai mulți soldați ucraineni. „Dacă cer mai mult, vom fi deschiși la mai mult”

Marea Britanie, dispusă să instruiască mai mulți soldați ucraineni. „Dacă cer mai mult, vom fi deschiși la mai mult”Sursa foto: twitter

Marea Britanie a început procesul de instruire a primilor dintre cei 10.000 de recruți ucraineni. Instruirea are loc în patru baze din Anglia.

Noii soldați ucraineni au ajuns în Anglia. Ei sunt împărțiți în grupuri de aproximativ 200 de persoane. Marea Britanie s-a oferit să le ofere un program de instruire susținut de soldații britanici.

Deoarece timpul nu este în avantajul lor, recruții au fost transformați în ritm alert în infanteriști. Ritmul de instruire este mult mai rapid față de ritmul de învățare al oricărui soldat britanic pe timp de pace.  În mod normal, soldaților din Marea Britanie le ia în jur de șase luni să treacă la antrenamentul de bază al infanteriei. În contextul dat, recruții ucraineni sunt nevoiți să parcurgă întreg cursul în doar câteva săptămâni, potrivit Mediafax.

După terminarea programului de instruire, noii soldați se vor întoarce în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei. Ministrul Apărării, Ben Wallace, s-a întâlnit joi, 7 iulie, cu recruții și a vorbit cu comandanții. În plus, el a precizat că Marea Britanie ar putea să antreneze mai multe de 10.000 de receruți, precum a fost stabilit inițial. "Dacă ucrainenii cer mai mult, vom fi deschiși la mai mult ", a adăugat Ben Wallace.

Sprijin pentru Ucraina

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, țara invadată a fost ajutată de către Europa și Statele Unite ale Americii. Sprijinul pentru Ucraina a fost atât prin forță militară, dar și prin sancțiunile de ordin economic dure impuse împotriva Rusiei. Astfel, Federației Ruse i-au fost blocate sume între 300 și 500 de milioane de euro.

În ceea ce privește refugiații, țările vecine Ucrainei s-au făcut responsabile de primirea și îngrijirea acestora. Mai mult decât atât, Parlamentul European a deblocat pe 24 martie fonduri pentru țările UE care adăpostesc refugiați.

Ce a făcut SUA pentru Ucraina

În plus, SUA a ajutat Ucraina prin împărtășirea discuțiilor interceptate din Rusia și despre mișcările de trupe ale armatei ruse. Astfel, forțele ucrainene au reușit să doboare prețioasa navă de război a Rusiei, Moskva.

Nava s-a scufundat pe 14 aprilie, după ce a fost lovită de două rachete de croazieră ucrainene. Evenimentul a însemnat o lovitură uriașă pentru armata rusă și a demonstrat ambiția Ucrainei de a face față invaziei.